A fékhatás vizsgálata Újpéteritelepen

Megosztás

A fékhatás vizsgálata Újpéteritelepen

Számítógépes autódiagnosztika Újpéteritelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és használt autó állapotfelmérés Újpéteritelep

Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Újpéteritelep

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– autó nem indul elsőre
– hibás injektor jelei Újpéteritelep
– golf 4 főtengely jeladó hiba Újpéteritelep
– golf 4 gázpedál jeladó hiba
– katalizátor hatásfok alacsony
– Bosch motorvezérlő javítás
– támcsapágy hiba
– turbo hiba füst
egr szelep hiba rángatás
– nehéz váltás okai
– alapjárat ingadozás okai
– Opel Astra H ABS hiba
– elektronikus fékerő elosztó hiba Újpéteritelep
– zárlatos akkumulátor tünetei Újpéteritelep
– gyenge gyújtótrafó
– fényszóró relé hiba Újpéteritelep
– üzemanyag nyomásszabályzó szelep hiba jelei Újpéteritelep
– hideg motornál is bekapcsol a ventilátorleállítás után megy a ventilátor
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós kilóméter lekérdezés
– autó főtengely szimering hiba jelei
– hdi porlasztó hiba

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Újpéteritelep
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, aktuális és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést detektál a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok alakjában.

A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora által jelzett adatok téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás Újpéteritelep
– Astra h hibakód kiolvasás Újpéteritelep
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás Újpéteritelep
– Transit hibakód kiolvasás Újpéteritelep
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás Újpéteritelep
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás Újpéteritelep
– Fabia hibakód kiolvasás Újpéteritelep
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás Újpéteritelep
– Renault Laguna hibakód kiolvasás Újpéteritelep
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Újpéteritelep

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Újpéteritelep

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Újpéteritelep övezetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Újpéteritelep

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Újpéteritelep területén?

A gépjármű átfogó állapotának ellenőrzése Újpéteritelep övezetében

A jármű külső átnézése: a jármű megtekintésével nyomon követhetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A jármű belső átnézése: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Újpéteritelep

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai mutató is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán határozzák meg a jármű fenntartásának költségeit, viszont okvetlenül figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használt kocsi ellenőrzés ára Újpéteritelep

A gépkocsi ellenőrzésének összege attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átvizsgálás összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Újpéteritelep

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Mindegyik hiba észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre a jármű élettartama alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Újpéteritelep

Milyen műszereket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden körülmények között okos dolog végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a jármű különböző elemeiből
  • Az autó menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata Újpéteritelepen
  • A motor zörejei
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung állapota
autó felkészítése műszaki vizsgára Újpéteritelep

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Újpéteritelep körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Újpéteritelep területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére