AFL fényszóró hiba Pacsirtatelep

Megosztás

AFL fényszóró hiba Pacsirtatelep

Számítógépes autódiagnosztika Pacsirtatelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Pacsirtatelep

Cégünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra valamint autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Pacsirtatelep

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– autó nem indul hidegben Pacsirtatelep
– üzemanyag nyomás érzékelő hiba
– golf 4 főtengely jeladó hiba
– opel astra g elektromos gázpedál hiba Pacsirtatelep
– lambda szonda hiba
– Suzuki Swift injektor hiba
– autó testkábel hiba Pacsirtatelep
– turbo szabályzó szelep hiba Pacsirtatelep
– bmw e39 légtömegmérő hiba Pacsirtatelep
– lent fog a kuplung Pacsirtatelep
– alapjárat lassan esik vissza Pacsirtatelep
– blokkolásgátló hibái Pacsirtatelep
– kipörgésgátló nem működik
– lemerült akkumulátor feszültsége Pacsirtatelep
– nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei Pacsirtatelep
– afl fényszóró hiba Pacsirtatelep
– üzemanyag nyomásszabályzó szelep hiba jelei Pacsirtatelep
– Golf 4 hűtőventilátor hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– elektronikus szervízkönyv lekérdezése
– hengerfej tömítés olajszivárgás
– légzsák vezérlő programozás

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Pacsirtatelep
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szondája révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G Pacsirtatelep
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás Pacsirtatelep
– Corsa b hibakód kiolvasás Pacsirtatelep
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás Pacsirtatelep
– Transit hibakód kiolvasás Pacsirtatelep
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás Pacsirtatelep
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás Pacsirtatelep
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás Pacsirtatelep
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás Pacsirtatelep

Járműdiagnosztika Pacsirtatelep

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Pacsirtatelep

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Pacsirtatelep környékén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Pacsirtatelep

Mit lehet ellenőrizni az autón Pacsirtatelep vonzáskörzetében?

A kocsi átfogó állapotának megállapítása Pacsirtatelep vonzáskörzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Pacsirtatelep

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki érték is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők több év távlatában befolyásolják a jármű üzemeltetésének költségeit, de egyértelműen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó átvizsgálás díja Pacsirtatelep

Az adott gépjármű átvizsgálásának díja attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átnézés díját telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Pacsirtatelep

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen alapos elemzést kell kiállítanunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott felmérés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Az összes műszaki probléma felmérhető a vásárlás helyén?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata alatt.

fékhatás vizsgálat Pacsirtatelep

Milyen berendezéseket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Gyakorta esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legdrágább komponense, ezt az ellenőrzést mindenképpen javasolt megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel kimutatható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a jármű különböző elemeiből
  • A gépkocsi úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A kuplung állapota
autó ellenőrzése nyaralás előtt Pacsirtatelep

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével Pacsirtatelep területén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Pacsirtatelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére