Alapos Citroen C4 használtautó átvizsgálás Dunakeszi Alsótabán autókereskedőnél

Megosztás

Alapos Citroen C4 használtautó átvizsgálás Dunakeszi Alsótabán autókereskedőnél

Használt jármű állapotfelmérés Dunakeszin azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan kifizetett autója nem állna néhány hét múlva már a szerelőnél? Örülne neki, ha egy sokat látott autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és előfordulhat, hogy az ismerős nem tudja pótolni a nem nyilvánvaló problémák feltárásában jártas szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően végezzük egy vagy akár több gépkocsi vizsgálatát otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Ismertetjük a jármű gyakorta előforduló típushibáit, és listázzuk, hogy milyen lehetséges ráfordítások merülhetnek fel az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alsótabán

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem tudjuk visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert manipulálta a km órát. A Németországból importált használt autók esetében a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha ki is tudódik valahogy a km óra manipulálása, az eladó állíthatná azt, hogy ő már ezzel a hibával vásárolta meg a kocsit. A más országból behozott használt gépkocsik vizsgálatakor műszerrel ellenőrizzük a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés mellőzése. A kocsik karosszériáján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a gépkocsi balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy mely elemeket javasolt mérni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért adatokat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal cserélni kell az abroncsokat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még megfelelő lenne, de a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat kerékmérettől függően, különös tekintettel olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is alapvetően befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén az autón.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vásárláskor jó szempontok

 1. Nem számít, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli objektív szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig állt az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a szomszéd alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Okosabb megelőzni a bajt, illetve ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy megéri későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata vázlatosan

Az alábbi felsorolás nem kimerítő, csak a jellemző lépéseket prezentálja.

 • Külső felmérés: pl. karosszéria, szélvédők állapota
 • Belső felmérés: utastér, csomagtartó
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, féltengely átnézése.
 • Motor átnézése: olajfolyás, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés felmérése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

A vizsgálat után részletes beszámoló a megállapított problémákról, az autó állapotának magyarázata.

Helyszíni autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alsótabán és komputeres hibakód kiolvasás törlés kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó Dunakeszi Alsótabán körzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel felszerelt autók ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Dunakeszi Alsótabán

Mit lehet ellenőrizni az autón Dunakeszi Alsótabán vonzáskörzetében?

A kocsi általános állapotának szemrevételezése Dunakeszi Alsótabán környékén

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

Autó ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

használt autó állapotfelmérése Dunakeszi Alsótabán

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon határozzák meg az autó üzemeltetésének költségeit, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A jármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés költsége Dunakeszi Alsótabán

Az adott gépjármű átnézésének díja attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. A vizsgálat díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

használt autó állapotfelmérés ár Dunakeszi Alsótabán

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, szakszervizben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Valamennyi hiányosság detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama során.

gépjármű állapotfelmérés Dunakeszi Alsótabán

Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul tanácsos végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztkör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbamenettel kimutatható, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a jármű különböző részeiből
 • A gépkocsi menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó kopása
 • A kuplung állapota
autó ellenőrzése nyaralás előtt Dunakeszi Alsótabán

Többek között az alábbi autómárkák felülvizsgálatát kérik tőlünk:

 • Használt Alfa Romeo 146 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Audi A4 használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Alsótabán
 • Műszeres BMW 3 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Citroen C4 átnézés utazás előtt Dunakeszi Alsótabán
 • Megbízható Chrysler PT Cruiser előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Alsótabán
 • Alapos Dacia Duster helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Daewoo Tacuma használt autó állapotfelmérés
 • Mobil Ford Fiesta autó előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Alsótabán
 • Alapos Daihatsu Trevis felkészítés műszaki vizsgára
 • Hétvégi Dodge Caliber autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alsótabán
 • Szakértő Fiat Campagnola autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alsótabán
 • Hétvégi Ford Taunus felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Alsótabán
 • Megbízható Honda Prelude használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Hyundai I40 használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Jaguar XK használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alsótabán
 • Hétvégi Jeep Commander előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Kia Niro műszeres vizsgálata Dunakeszi Alsótabán
 • Olcsó Lada Zhiguli átnézés utazás előtt Dunakeszi Alsótabán
 • Megbízható Lancia Phedra átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Land Rover Range Rover Evoque átnézés utazás előtt Dunakeszi Alsótabán
 • Megbízható Lexus NX használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Lincoln MKX használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Alsótabán
 • Műszeres Maserati Granturismo helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alsótabán
 • Mindenre kiterjedő Mazda Tribute autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Alsótabán
 • Műszeres Mercedes B osztály helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Mitsubishi Space Star átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Nissan Quest átnézés utazás előtt Dunakeszi Alsótabán
 • Műszeres Opel Senator autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Peugeot 206 helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alsótabán
 • Szakértő Pontiac Trans Sport felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Alsótabán
 • Használt Porsche Panamera autó értékbecslés
 • Hétvégi Renault Clio autó értékbecslés
 • Alapos Rolls-Royce Silver Shadow használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Rover 400 műszeres vizsgálata Dunakeszi Alsótabán
 • Hétvégi Saab 900 helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alsótabán
 • Műszeres Seat MII felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Skoda Kodiaq helyszíni állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Smart Fortwo előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Ssangyong Rexton használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Alsótabán
 • Szakértő Subaru Leone előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Suzuki Swift műszeres vizsgálata Dunakeszi Alsótabán
 • Hétvégi Tesla Model 3 műszeres vizsgálata
 • Alapos Toyota Aygo használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Volkswagen T-Cross felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Alsótabán
 • Helyszíni Volvo 200-as sorozat előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Alsótabán
 • Hétvégi Zastava GTL 55 felkészítés műszaki vizsgára

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Dunakeszi Alsótabán övezetében +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű átnézés Dunakeszi Alsótabán környékén, vizsgálat az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére