Alapos Lexus SC állapotfelmérés Budafok-Tétény autókereskedőnél

Megosztás

Alapos Lexus SC állapotfelmérés Budafok-Tétény autókereskedőnél

Használt autó állapotfelmérés akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen kifizetett járműve nem rostokolna néhány hét múlva már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy hozzáértő szerelő átvizsgálná a jelöltjét?

az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy jó vétel az autó, és lehet, hogy az ismerős nem képes helyettesíteni a rejtett műszaki hiányosságok feltárásában tapasztalt szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több autó állapotfelmérését lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit az autót használva megbánna.
 • Felsoroljuk az autó gyakorta előforduló típushibáit, és listázzuk, hogy milyen sejthető kiadások merülhetnek fel az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Budafok-Tétény

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. Az autó vevője azt hiszi, hogy manapság már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy manipulálta a km órát. A Németországból behozott használt autók esetében a km óra előre pörgetést nehéz bizonyítani, mert ha ki is derülne a km óra tekerése, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő eleve így hozta be az autót. A külföldről behozott használt gépkocsik ellenőrzésekor műszerrel olvassuk ki a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. A kocsik külső elemein típusonként különböző a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a kocsi törve volt, és lakatolni kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy hol érdemes vizsgálni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft extra ráfordítást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, tudniillik olyan elhasznált állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elfogadható lenne, viszont a gumi anyaga annyira régi, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet autótípustól függően, különös tekintettel abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett kocsi. Különbség van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a járművön.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Nem számít, hogy mit állít az eladó, az egyetlen fontos tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a szomszéd alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Okosabb elkerülni a bajt, de ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy célszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata nagy vonalakban

A következő felsorolás nem teljes, csupán a megszokott munkafázisokat vázolja.

 • Külső átnézés: pl. karosszéria, szélvédők állapota
 • Belső ellenőrzés: utastér, csomagtartó
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, alváz felmérése.
 • Motor ellenőrzése: olajfolyás, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után aprólékos jelentés a tapasztalt hibaforrásokról, a jármű állapotának ismertetése.

Mobil gépjármű állapotfelmérés Budafok-Tétény és komputeres hibakód nullázás házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Budafok-Tétény területén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező járművek ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Budafok-Tétény

Mit lehet ellenőrizni az autón Budafok-Tétény régiójában?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Budafok-Tétény övezetében

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

Autó ellenőrzése belül: többek között biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Budafok-Tétény

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai érték is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg a gépjármű üzemeltetésének ráfordítását, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi ellenőrzés díja Budafok-Tétény

A gépkocsi átnézésének összege azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az audit díját bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Budafok-Tétény

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell adnunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Minden hiányosság észlelhető a helyszínen?

Nem. A speciálisabb tesztek csak szakműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a fékek műszaki problémáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama során.

autó gyújtásdiagnosztika Budafok-Tétény

Milyen berendezéseket használunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést okvetlenül javasolt elvégezni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztúttal kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a jármű különböző elemeiből
 • A gépkocsi úttartása
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung kopása
autó felkészítése hosszú útra Budafok-Tétény

Általában a következő típusok átnézését kérik tőlünk:

 • Műszeres Alfa Romeo 146 átnézés utazás előtt Budafok-Tétény
 • Alapos Audi A6 autó értékbecslés Budafok-Tétény
 • Alapos BMW 120 átvizsgálás külföldi út előtt Budafok-Tétény
 • Helyszíni Citroen Berlingo felkészítés műszaki vizsgára Budafok-Tétény
 • Olcsó Chrysler Crossfire helyszíni állapotfelmérés Budafok-Tétény
 • Megbízható Dacia Sandero helyszíni állapotfelmérés
 • Szakértő Daewoo Kalos helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Ford Galaxy autóvásárlási szakértő
 • Műszeres Daihatsu Sirion felkészítés műszaki vizsgára Budafok-Tétény
 • Helyszíni Dodge Neon előzetes műszaki átvizsgálása
 • Hétvégi Fiat Tipo felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Ford KA műszeres vizsgálata
 • Alapos Honda Shuttle használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő Hyundai Getz használtautó átvizsgálás helyszínen Budafok-Tétény
 • Szakértő Jaguar E-Type helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Jeep Commander átnézés utazás előtt Budafok-Tétény
 • Szakértő Kia Soul helyszíni autó állapotfelmérés Budafok-Tétény
 • Használt Lada Samara autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budafok-Tétény
 • Alapos Lancia Kappa felkészítés műszaki vizsgára Budafok-Tétény
 • Helyszíni Land Rover Range Rover Sport autóvizsgálat helyszínen Budafok-Tétény
 • Megbízható Lexus CT használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Lincoln MKX műszeres vizsgálata
 • Szakértő Maserati Quattroporte autó értékbecslés
 • Mindenre kiterjedő Mazda E-sorozat használtautó átvizsgálás helyszínen Budafok-Tétény
 • Hétvégi Mercedes G osztály átnézés utazás előtt Budafok-Tétény
 • Helyszíni Mitsubishi Lancer átnézés utazás előtt Budafok-Tétény
 • Használt Nissan Leaf autó értékbecslés Budafok-Tétény
 • Megbízható Opel Omega előzetes műszaki átvizsgálása Budafok-Tétény
 • Szakértő Peugeot Partner helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Pontiac Grand Prix műszeres vizsgálata Budafok-Tétény
 • Alapos Porsche 991 használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Renault Talisman átvizsgálás külföldi út előtt Budafok-Tétény
 • Alapos Rolls-Royce Silver Spur autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budafok-Tétény
 • Megbízható Rover 600 átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Saab 900 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Seat Cordoba használtautó átvizsgálás helyszínen Budafok-Tétény
 • Mindenre kiterjedő Skoda Roomster autó értékbecslés
 • Mindenre kiterjedő Smart Fortwo Brabus használt autó állapotfelmérés Budafok-Tétény
 • Olcsó Ssangyong Kyron műszeres vizsgálata
 • Megbízható Subaru Outback autó értékbecslés
 • Használt Suzuki Liana autóvizsgálat helyszínen
 • Megbízható Tesla Model S használt autó állapotfelmérés Budafok-Tétény
 • Megbízható Toyota GT86 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Volkswagen Polo helyszíni autó állapotfelmérés Budafok-Tétény
 • Hétvégi Volvo 100-as sorozat átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Wartburg 311 átvizsgálás külföldi út előtt Budafok-Tétény

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Budafok-Tétény környékén +36 70 352 1562!

Használt jármű vizsgálat Budafok-Tétény környékén, vizsgálat az autópiacon +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére