Alapos Toyota Supra állapotfelmérés Nagytétény autókereskedőnél

Megosztás

Alapos Toyota Supra állapotfelmérés Nagytétény autókereskedőnél

Használt jármű átnézés kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen vásárolt kocsija nem állna néhány hét múlva már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy tapasztalt szakember véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem képes pótolni az elrejteni kívánt problémák kinyomozásában sokat látott szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több autó vizsgálatát otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan gépkocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Felsoroljuk a kocsi gyakorta előforduló szériahibáit, és listázzuk, hogy milyen sejthető ráfordítások adódhatnak kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Nagytétény

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt gondolja, hogy manapság már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. A Németországból behozott használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha a km óra tekerése, a kereskedő mondhatja, hogy ő eleve így hozta be a járművet. A külföldről behozott használt autók vizsgálatakor műszerrel kontrolláljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elfelejtése. A kocsik külső elemein típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a kocsi balesetet szenvedett, és javítani kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket javasolt mérni, illetve nem mindenki képes értelmezni a kapott adatokat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal cserélni kell az abroncsokat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet gumimérettől függően, kiváltképpen akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett jármű. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése nagyjából sejteti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit mond a kereskedő, az egyedüli objektív tényező az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a barát alkosson szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, de ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy többet futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk az életben, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete nagy vonalakban

A következő felsorolás nem teljeskörű, csak a nagyobb lépéseket demonstrálja.

 • Külső átnézés: pl. fényezés, illesztések állapota
 • Belső felmérés: ülések, csomagtartó
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, alváz átnézése.
 • Motor felmérése: hosszbordásszíj, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés ellenőrzése: a jármű beindításakor menetpróba.

A felmérés után aprólékos tájékoztatás a megállapított hibaforrásokról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak áttekintése.

Akár hétvégi Volkswagen állapotfelmérés Nagytétény és computeres motordiagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó Nagytétény övezetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 interfésszel ellátott autók vizsgálatát tudjuk vállalni!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Nagytétény

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Nagytétény régiójában?

Az autó átfogó állapotának megállapítása Nagytétény övezetében

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

A jármű ellenőrzése belül: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Nagytétény

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán befolyásolják az autó fenntartásának költségeit, de nyilvánvalóan érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű állapotfelmérés díja Nagytétény

A gépkocsi átvizsgálásának költsége attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az audit árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

használt autó állapotfelmérés ár Nagytétény

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletezett elemzést kell kiállítanunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes hiányosság detektálható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szervizműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk keletkeztek a jármű élettartama során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Nagytétény

Milyen műszereket használunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legdrágább komponense, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan javasolt elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztkörrel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Zörejek az autó különböző részeiből
 • Az autó úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó kopása
 • A tengelykapcsoló állapota
autó ellenőrzése nyaralás előtt Nagytétény

Többek között a következő típusok ellenőrzését kérik tőlünk:

 • Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 159 felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Audi 90 helyszíni autó állapotfelmérés Nagytétény
 • Mindenre kiterjedő BMW 7 autóvizsgálat helyszínen Nagytétény
 • Megbízható Citroen C3 használt autó állapotfelmérés Nagytétény
 • Hétvégi Chrysler Sebring átnézés utazás előtt
 • Műszeres Dacia Logan használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Daewoo Nubira autóvizsgálat helyszínen Nagytétény
 • Mobil Ford Fiesta autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nagytétény
 • Megbízható Daihatsu Cuore átnézés utazás előtt Nagytétény
 • Megbízható Dodge Avenger műszeres vizsgálata Nagytétény
 • Műszeres Fiat Topolino műszeres vizsgálata Nagytétény
 • Alapos Ford S-Max felkészítés műszaki vizsgára Nagytétény
 • Mindenre kiterjedő Honda Stream átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Hyundai Pony helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Jaguar E-Pace helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Jeep Cherokee helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Kia Stinger használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Lada Kalina autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nagytétény
 • Műszeres Lancia Voyager autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Land Rover Range Rover Sport műszeres vizsgálata
 • Olcsó Lexus RX felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Lincoln Mark átvizsgálás külföldi út előtt
 • Használt Maserati Granturismo átnézés utazás előtt Nagytétény
 • Helyszíni Mazda B 2200 helyszíni autó állapotfelmérés Nagytétény
 • Helyszíni Mercedes G osztály helyszíni állapotfelmérés Nagytétény
 • Megbízható Mitsubishi Sigma használt autó állapotfelmérés Nagytétény
 • Megbízható Nissan Pixo átvizsgálás külföldi út előtt Nagytétény
 • Alapos Opel Astra H átnézés utazás előtt Nagytétény
 • Olcsó Peugeot 407 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Pontiac Grand Prix műszeres vizsgálata
 • Szakértő Porsche Carrera átnézés utazás előtt
 • Használt Renault Safrane felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Corniche helyszíni autó állapotfelmérés Nagytétény
 • Megbízható Rover Metro műszeres vizsgálata
 • Alapos Saab 93 használt autó állapotfelmérés Nagytétény
 • Hétvégi Seat Ibiza helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Skoda Favorit átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Smart Fortwo Cabrio előzetes műszaki átvizsgálása Nagytétény
 • Hétvégi Ssangyong Rexton átnézés utazás előtt Nagytétény
 • Alapos Subaru Leone autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Suzuki Ignis helyszíni állapotfelmérés Nagytétény
 • Helyszíni Tesla Roadster autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Toyota Tacoma helyszíni állapotfelmérés Nagytétény
 • Használt Volkswagen Corrado használtautó átvizsgálás helyszínen Nagytétény
 • Szakértő Volvo S70 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Wartburg 313 autóvizsgálat helyszínen

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Nagytétény környékén +36 70 352 1562!

Használt autó átvizsgálás Nagytétény területén, átvizsgálás a helyszínen +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére