Alapos Volkswagen Passat B4/B5 autó vizsgálat Dunakeszi Alag háznál

Megosztás

Alapos Volkswagen Passat B4/B5 autó vizsgálat Dunakeszi Alag háznál

Használt jármű vizsgálat autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen kifizetett autója nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Örülne neki, ha egy tapasztalt szakértő átnézné a kinézett autót?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és megeshet, hogy a szomszéd nem képes pótolni a takargatott problémák feltárásában jártas autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően végezzük egy vagy akár több autó átvizsgálását otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit később megbánna.
 • Ismertetjük a gépkocsi szokásos problémáit, és listázzuk, hogy milyen lehetséges ráfordítások fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alag

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy manapság már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert manipulálta a km órát. A Németországból importált használt autók esetén a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha nyilvánvalóvá is válna a km óra tekerése, az eladó mondhatja, hogy ő már így vette meg a járművet. A más országból behozott használt járművek átnézésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. A kocsik külső elemein típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a kocsi balesetet szenvedett, és javítani kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket javasolt mérni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott adatokat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez akár több százezer Ft extra ráfordítást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor azonnal cserélni kell az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még kielégítő lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet autótípustól függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett kocsi. Különbség van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is komolyan befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

A fenti kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

 1. Mindegy, hogy mit állít a kereskedő, az egyetlen elfogulatlan szempont a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a barát alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Okosabb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy érdemes várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete röviden

Az alábbi lista nem teljes, mindössze a főbb lépéseket prezentálja.

 • Külső felmérés: pl. kasztni, illesztések állapota
 • Belső átnézés: utastér, műszerfal
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, alváz felmérése.
 • Motor átnézése: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés átnézése: a jármű beindításakor menetpróba.

Az átnézés után a szükséges részletekbe menő tájékoztatás a tapasztalt gondokról, a jármű állapotának elmondása.

Mobil használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Alag és számítógépes motordiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Dunakeszi Alagon. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt járművek vizsgálatát tudjuk vállalni!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alag

Mit lehet ellenőrizni az autón Dunakeszi Alag vonzáskörzetében?

A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése Dunakeszi Alag területén

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

Autó belső átnézése: például biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Dunakeszi Alag

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők évek múltán szabják meg a gépjármű állagmegóvásának ráfordítását, de okvetlenül hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi átnézés díja Dunakeszi Alag

A gépkocsi állapotfelmérésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átvizsgálás díját telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár Dunakeszi Alag

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett felmérés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Valamennyi hiba felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a futómű műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama alatt.

gépjármű állapotfelmérés Dunakeszi Alag

Milyen eszközöket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést mindenképpen okos dolog végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan alkalom, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a kocsi különféle részeiből
 • A gépkocsi menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor hangja
 • A váltó kopása
 • A kuplung kopása
autó állapotfelmérése Dunakeszi Alag

Leggyakrabban az alábbi autómárkák vizsgálatát kérik tőlünk:

 • Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 147 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alag
 • Mindenre kiterjedő Audi TT műszeres vizsgálata
 • Műszeres BMW 525 átnézés utazás előtt Dunakeszi Alag
 • Mindenre kiterjedő Citroen Xsara helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alag
 • Mindenre kiterjedő Chrysler 300 autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Alag
 • Alapos Dacia Logan autó értékbecslés Dunakeszi Alag
 • Alapos Daewoo Racer autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alag
 • Hétvégi Ford Focus használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Daihatsu Terios autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Dodge Durango átnézés utazás előtt
 • Szakértő Fiat 128 használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alag
 • Műszeres Ford Scorpio helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Honda Prelude autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Hyundai Kona használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Jaguar F-Pace helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alag
 • Olcsó Jeep Commander helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alag
 • Mindenre kiterjedő Kia Stonic átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Lada Priora autó értékbecslés
 • Megbízható Lancia Ypsilon használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alag
 • Helyszíni Land Rover Discovery használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Lexus RX autó értékbecslés Dunakeszi Alag
 • Használt Lincoln MKZ átnézés utazás előtt Dunakeszi Alag
 • Mindenre kiterjedő Maserati Coupe felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Alag
 • Műszeres Mazda B-Sorozat használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Alag
 • Használt Mercedes S osztály helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Mitsubishi Pajero használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Alag
 • Olcsó Nissan NV200 átnézés utazás előtt Dunakeszi Alag
 • Mindenre kiterjedő Opel Movano műszeres vizsgálata Dunakeszi Alag
 • Olcsó Peugeot 508 felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Alag
 • Hétvégi Pontiac Tempest autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Porsche Panamera átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Alag
 • Alapos Renault Modus használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Rolls-Royce Silver Spur autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Rover 400 autó értékbecslés
 • Olcsó Saab 9-3 X használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alag
 • Műszeres Seat Exeo autó értékbecslés
 • Alapos Skoda Fabia átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Smart Fortwo Pure átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Ssangyong Actyon átnézés utazás előtt Dunakeszi Alag
 • Olcsó Subaru Justy autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Suzuki Baleno használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Tesla Model S átnézés utazás előtt Dunakeszi Alag
 • Olcsó Toyota IQ felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Alag
 • Alapos Volkswagen Passat autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alag
 • Olcsó Volvo 100-as sorozat helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Zastava 750 autó értékbecslés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű ellenőrzésével Dunakeszi Alag körzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni kocsi vizsgálat Dunakeszi Alag régiójában, átvizsgálás az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére