Audi diagnosztika Csobánka

Megosztás

Audi diagnosztika Csobánka és computeres gázpedál jeladó hibakód törlés

Számítógépes autódiagnosztika és autó értékbecslés Csobánka területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel felszerelt autók átnézését tudjuk elvégezni!
Az alábbi alkatrészek, részegységek többször kerülnek szóba az autódiagnosztikával kapcsolatban.

ABS ellenőrzés műszeres diagnosztikával

 • ABS hibajelenségek
 • ABS tömb hiba

Check engine fedélzeti diagnosztika

EGR szelep diagnosztika

 • EGR szelep hiba füstölés

ESP ellenőrzés műszeres diagnosztikával

 • ESP visszajelző világít

Fojtószelep műszeres kódolvasás

 • fojtószelepház hiba jelei

Főtengely diagnosztika

 • főtengely jeladó hiba

Km óra fedélzeti diagnosztika

 • km óra előre pörgetés

Lambdaszonda műszeres kódolvasás

 • lambdaszonda hiba gyakori kérdések

Légtömegmérő diagnosztika

 • légtömegmérő működése

Légzsák hibakód olvasás

 • légzsák visszajelző villog

Nyelestengely ellenőrzés műszeres diagnosztikával

 • nyelestengely csapágy csattog

Önindító hibakód olvasás

 • önindító nem teker

Porlasztó hibakód olvasás

 • porlasztó hiba

Turbó fedélzeti diagnosztika

  • turbó visszahűtés

Üzemanyag nyomászabályzó ellenőrzés műszeres diagnosztikával

   • üzemanyagszűrő hiba jelei

Vezérlés fedélzeti diagnosztika

   • vezérműtengely jeladó hiba jelei

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és gépjármű állapotfelmérés Csobánka

Cégünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Mobil hibakód kiolvasás Csobánka

Használtautó átvizsgálás helyszínen Csobánka

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Csobánka vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!
A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Csobánka

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Csobánka övezetében?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése Csobánka vonzáskörzetében

Autó külső átnézése: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.
A jármű ellenőrzése belül: például az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

használt autó állapotfelmérése Csobánka

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők hosszabb távon befolyásolják a gépjármű fenntartásának ráfordítását, viszont feltétlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Autó átnézés költsége Csobánka

A jármű átnézésének díja azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az átnézés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

használt autó állapotfelmérés ár Csobánka

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, szakszervizben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Mindegyik gond detektálható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki a kocsi használata során.

Audi diagnosztika Csobánka

Milyen eszközöket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul érdemes megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így az átnézett autó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan alkalom, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztkörrel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a jármű különböző komponensei felől
 • Az autó menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor zörejei
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung elhasználtsága

autó ellenőrzése külföldi út előtt Csobánka

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Csobánka övezetében +36 70 352 1562!

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:

– időszakos indíthatóság hiba

– üzemanyag-nyomás hiba

– vezérlőegység hiba

– gázpedál helyzetérzékelő hiba

– lambda szonda hiba

– gyújtásvezérlő elektronika hiba

– tápellátási hiba

– turbó hiba

– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:

– valós km érték kiolvasása

– üzemanyag-nyomás mérése

– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk

Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges információkat. Az eredmények elemzését számítógéppel végezzük.

EOBD hibakód lista Csobánka

Mobil diagnosztika

Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

 1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
 2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott paramétereket, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

Skoda hibakód olvasás, problémák

 • Skoda Fabia hibakód törlése

Volkswagen hibakód olvasás, problémák

 • VW hibakódok

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget észlel a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok alakjában.

Suzuki diagnosztika

 • Suzuki Ignis katalizátor hiba
 • Suzuki Swift check engine lámpa világít
 • Suzuki Swift hibajelek
 • Suzuki Swift hibakódok jelentése
 • Suzuki SX4 hibakódok

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Renault hibakód olvasás, problémák

 • Renault állapotfelmérés
 • Renault Thalia gyakori hibái

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Audi diagnosztika

 • Audi A3 műszerfal jelzések
 • Audi A6 műszerfal jelzések
 • Audi jelzések

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás
Típustól függően az alábbi gyakori igények jelentkeznek megrendelőink részéről:

BMW diagnosztika

 • BMW 116i hibajelek
 • BMW állapotfelmérés
 • BMW e46 hibakód törlés
 • BMW e46 visszajelző lámpák
 • BMW e90 hibakód törlése
 • BMW hibaüzenetek
 • BMW műszerfal

OBD hibakód lista magyarul Csobánka

Ford diagnosztika

 • Ford Focus dtc hibakódok
 • Ford Focus tyre monitor malfunction service required
 • Ford Mondeo hibajelzések

Mercedes hibakód olvasás, problémák

 • Mercedes a 140 műszerfal jelzések|Mercedes a 160 műszerfal jelzések|Mercedes diagnosztika|Mercedes hibakód lista|Mercedes hibakód olvasás|Mercedes hibakód olvasó|Mercedes hibakód táblázat|Mercedes hibakód törlés|Mercedes hibakódok|Mercedes hibakódok jelentése|Mercedes műszerfal jelzések|Mercedes vito hibakódok

Opel diagnosztika

 • Opel Astra g alapjárat ingadozás
 • Opel Astra g fojtószelep hiba
 • Opel Astra h lambdaszonda hiba
 • Opel elektromos gázpedál hibái
 • Opel Vectra c hibajelzések

Peugeot diagnosztika

 • Peugeot 206 hibák
 • Peugeot 307 műszerfal hibajelzések
 • Peugeot 407 gyakori hibák

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.
Számítógépes autódiagnosztika Csobánka területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére