Audi műszerfal jelzések

Megosztás

Computeres hibakód kiolvasás törlés – Audi műszerfal jelzések

Audi számítógépes autódiagnosztika akár azonnali kiszállással +36 70 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Cégünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

audia4muszerfalhibajelzesek

2. Szervokormány berendezésben valami hiba lépett fel. Amennyiben világít a visszajelző lámpa érdemes kiolvasni a computert, mert nagy valószínűséggel tárolt hiba is lesz. A szerviz felkeresése haladéktalanul szükséges.

5. A fékbetét nagy valószínűséggel elérte a kopás határt. Mindenképp fel kell keresni egy szakszervizt a fékberendezés ellenőrzése, szükség esetén javítása céljából.

8. Az eső és fényérzékelő berendezésben valami hiba lépett fel. A hibatároló kiolvasása szükséges.

11. Abban az esetben ha folyamatosan világít azt jelenti, hogy az izzítás folyamatban van. Amennyiben villog nagy valószínűséggel valami hiba lépett fel az izzítás rendszerében. A hiba pontosabb behatárolásához szakszerviz segítsége szükséges.

13. Amennyiben nem indul az, nagy valószínűséggel hiba lépett fel a kulcs chipjében vagy a gyújtáskapcsoló kőré épített jelfogó (gyűrűantennával). Érdemes megpróbálni ezen esetben a pótkulccsal történő indítást. Szükséges egy szakszerviz felkeresése.

17. Nyomjuk be a tengelykapcsoló pedált

19. A kormányzár működésben van vagy meghibásodott. Helyzettől függően keressünk fel egy szakszervizt. A hibatároló kiolvasása után több információ jut a birtokunkba.

24. A féklámpa nem működik. Ellenőrizzük a biztosítékot vagy keressünk fel egy szakszervizt a hiba pontosabb behatárolása érdekében.

25. Amennyiben villog a figyelmeztető lámpa a részecskeszűrő éppen a regenerációs ciklusát végzi. A gépjárművet leállítani nem szabad. Ezen esetben az adott típusra előírt módon kell cselekedni. Amennyiben folyamatosan világít a lámpa sürgősen fel kell keresni egy szakszervizt, mert a részecskeszűrő akár komoly károsodást is elszenvedhet. A műszerfal visszajelzés márkánként valamint típusonként eltérhet.

29. Nagy valószínűséggel meghibásodott a katalizátor. A cseréje előtt mindenképp végeztessünk el egy kipufogógáz elemzést. Ezzel további hibákat szűrhetünk ki. A meghibásodott lambdaszonda tönkre tudja tenni a katalizátort.

32. Nagy valószínűséggel hiba lépett fel az akkumulátorban vagy a generátorban. Járó motornál megmérhetjük a töltést. A kapott értéknek 13.5-14.4 Volt között kell lennie fordulatszámtól függően. Ebből következtetni lehet a generátor hibájára ha nincs töltés. A legrövidebb úton keressünk fel egy szakszervizt, mert a gépkocsi működésképtelenné válhat, hiszen csak az akkumulátorban tárolt feszültség áll rendelkezésre. A CAN BUS rendszerrel szerelt járművek kifejezetten érzékenyek az akkumulátor feszültségére.

38. Cabrio gépkocsiknál találkozhatunk ezzel a figyelmeztetéssel. Nagy valószínűséggel hiba lépett fel a tetőnyitő hidraulikus vagy elektronikus rendszerében.

Gábor Horváth
Gábor Horváth
10:12 03 Jun 20
Korrekt, profi, lelkiismeretes munka a helyszíni állapotfelmérés során!
Balázs Csépányi
Balázs Csépányi
10:48 05 Apr 20
Már több alkalommal hívtam őket az évek alatt és mindig megvoltam elégedve a munkájukkal.Sok pénzt spóroltak már nekem... a pontos hibák feltárásával!Köszönöm a munkátokat,ismételten!Csak ajánlani tudom!read more
Ildikó Farkas
Ildikó Farkas
07:52 05 Apr 20
Megbízható, gyors és szakszerű segítséget kaptam hibakód olvasáshoz.
Delila Hudák
Delila Hudák
19:41 07 Feb 20
5 csillagos munka, kedves, professzionális csapat! Ha ismét kocsit vásárolnék, csak hozzájuk fordulnék! Ajánlom... mindenkinek!read more
See All Reviews

41. A hiba elhárítását mindenképp szakszervizben végeztessük el a lehető legrövidebb időn belül. A Common Rail rendszerű autóknál különösen nagy figyelmet kell szentelni az üzemanyag minőségére, mert igen nagy szerepet játszik a fődarabok kenésében (nagynyomású szivattyú, porlasztócsúcs). Extrém estben előfordulhat az üzemanyag rendszer teljes átöblítésének a szüksége is.

48. A motor túlmelegedett, azonnal állítsuk le. A hibajelenség több dolog miatt is lehetséges. Rossz kiegyenlítő tartály sapka, hibás ventilátor kapcsoló. Elfolyt hűtővíz, rossz vízpumpa, de akár a hengerfejtömítés átégése is okozhatja a hibát. A hiba megállapítását mindenképp bízzuk szakemberre a teljes motorkár elkerülése érdekében, melynek javítása több százezer forintra rúghat

57. A motort azonnal állítsuk le a motorkár elkerülése érdekében. A gépjárművet eljuttatni a szakszervizben ahol a hiba okát meg tudják állapítani. Előfordulhat, hogy meghibásodott az olajpumpa. Ez esetben nem mérvadó az olajszint, mert hiába van megfelelő mennyiségű olaj a motorban ha nincs ami odaszállítsa ahova kell.

62. Motorhiba. A lámpa világítását több tényező is okozhatja. Lehet egy lambdaszonda hibától kezdve akár egy vezérlés átugrás is. Mindenképpen egy szakszerviz felkeresése javasolt a lehető legrövidebb időn belül. Amennyiben szükséges a gépjárművet vontatva vagy trailer segítségével.

Többek között az alábbi Audi típusok diagnosztikáját és hibakód azonosítását, kivillogtatását, törlését vállaljuk:

Audi műszerfal jelzések – diagnosztizált típusok

FONTOS! A diagnosztika műszer szoftverfrissítésétől függően tudjuk diagnosztizálni az alábbi típusokat.

diagnosztika audi a6
diagnosztika audi a4
diagnosztika audi 80
audi a3 diagnosztika
audi 100 diagnosztika
audi a8 diagnosztika
audi a4 diagnosztika
audi a6 diagnosztika
audi a2 diagnosztika
audi a6 avant diagnosztika
audi b4 diagnosztika
audi 80 b4 diagnosztika
audi a4 b5 diagnosztika
audi 80 b3 diagnosztika
audi cabrio diagnosztika
audi 100 diagnosztika
audi 80 autódiagnosztika
audi a4 autódiagnosztika
audi a6 autódiagnosztika
audi a3 autódiagnosztika
audi 100 autódiagnosztika
audi 80 b4 autódiagnosztika
audi a6 autódiagnosztika
audi a3 autódiagnosztika
audi q7 diagnosztika
audi tt diagnosztika
audi v8 diagnosztika
audi 80 diagnosztika
audi 90 diagnosztika
audi a4 diagnosztika
audi a4 diagnosztika

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Mobil hibakód kiolvasás Audi

Audi műszerfal jelzések – diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:

– időszakos indíthatóság

– üzemanyag-nyomás hiba

– befecskendezési hiba

– főtengely jeladó hiba

– vezérlőegység hiba

– gázpedál helyzetérzékelő hiba

– ECU hiba

– lambda szonda hiba

– gyújtásvezérlő elektronika hiba

– fojtószelep kapcsoló hiba

– tápellátási hiba

– biztosítéktábla hiba

– üzemanyag-szivattyú hiba

turbó hiba

– légtömegmérő hiba

– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:

– valós km érték kiolvasása

– üzemanyag-nyomás mérése

– olajcsere ellenőrzése, nullázása

– porlasztó programozás, illesztés

– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink

Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését számítógéppel végezzük.

Audi autódiagnosztika Budapest

Mobil diagnosztika

Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Audi műszerfal jelzések – hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, tényleges és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett adatok téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Astra g

– Hibakód kiolvasás Opel Astra f

– Vectra a hibakód kiolvasás

– B Vectra hibakód kiolvasás

– Astra h hibakód kiolvasás

– Opel Calibra hibakód kiolvasás

– Corsa b hibakód kiolvasás

– Opel Vectra c hibakód kiolvasás

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

Suzuki

– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

Peugeot

– Peugeot 307 hibakód kiolvasás

– Peugeot 406 hibakód kiolvasás

– Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

Renault Laguna hibakód kiolvasás

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Audi

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés – Audi akár 1 órán belüli kiszállással 06 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére