Autó állapotfelmérés Dunakeszi Alkotmány utca háznál

Megosztás

Autó állapotfelmérés Dunakeszi Alkotmány utca háznál – Renault Trafic

Használt gépkocsi átvizsgálás Dunakeszi Alkotmány utca autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan megvett autója nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szervízben? Jó lenne, ha egy hozzáértő autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri megvenni az autót, és megeshet, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a rejtett hibák kinyomozásában jártas szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több autó vizsgálatát otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan gépkocsit vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
 • Elmondjuk a jármű gyakorta előforduló alaphibáit, és elmondjuk, hogy milyen sejthető költségek merülhetnek fel az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alkotmány utca

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. A jármű vevője azt gondolja, hogy ma már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert tekerte a km órát. A külföldről behozott használt autók kapcsán a km óra tekerést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha napvilágra is kerülne a km óra pörgetése, az eladó nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve ezzel a hibával hozta be a kocsit. A más országból behozott használt járművek vizsgálatakor műszerrel nézzük át a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének mellőzése. A gépkocsik külső elemein típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a kocsi balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, csak gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy hol kell vizsgálni, illetve nem mindenki képes értelmezni a mért információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor azonnal le kell váltani a gumikat, mert olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elfogadható lenne, de a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat autótípustól függően, különös tekintettel abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése nagyjából sejteti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vásárláskor jó szempontok

 1. Nem számít, hogy mit mond az eladó, az egyedüli objektív tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” típusú állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a kolléga mondjon szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, illetve ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy többet futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több autót is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata röviden

A következő felsorolás nem teljeskörű, mindössze a megszokott munkafázisokat prezentálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. fényezés, szélvédők állapota
 • Belső ellenőrzés: utastér, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, féltengely felmérése.
 • Motor vizsgálata: ékszíj nyúlás, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés átnézése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után tüzetes jelentés a megállapított gondokról, az autó állapotának ismertetése.

Műszeres gépjármű állapotfelmérés Dunakeszi Alkotmány utca és OBD műszerrel végzett hibakód kiolvasás törlés házhoz

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Dunakeszi Alkotmány utca körzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási felülettel ellátott járművek ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alkotmány utca

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alkotmány utca környékén?

A gépjármű átfogó állapotának szemrevételezése Dunakeszi Alkotmány utca területén

A jármű külső átnézése: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

A jármű ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Dunakeszi Alkotmány utca

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki érték is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán szabják meg a jármű üzemeltetésének költségeit, de okvetlenül érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Autó állapotfelmérés díja Dunakeszi Alkotmány utca

A jármű átnézésének összege azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az audit árát szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Dunakeszi Alkotmány utca

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell adnunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Mindegyik hiányosság felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Dunakeszi Alkotmány utca

Milyen eszközöket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Gyakorta történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legdrágább alkotórésze, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul tanácsos végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbakörrel feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a jármű különféle részeiből
 • A gépkocsi menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Dunakeszi Alkotmány utca

Általában a következő autómárkák ellenőrzését kérik tőlünk:

 • Alapos Alfa Romeo 147 átnézés utazás előtt
 • Használt Audi A4 autóvizsgálat helyszínen
 • Megbízható BMW X2 műszeres vizsgálata
 • Olcsó Citroen BX helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Chrysler PT Cruiser használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Dacia Lodgy helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Daewoo Lanos autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alkotmány utca
 • Hétvégi Ford Focus autó előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Daihatsu Trevis előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Dodge Challenger átnézés utazás előtt Dunakeszi Alkotmány utca
 • Műszeres Fiat Multipla helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Ford S-Max használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alkotmány utca
 • Mindenre kiterjedő Honda Prelude műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Hyundai IX 35 használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alkotmány utca
 • Mindenre kiterjedő Jaguar S-Type autó értékbecslés Dunakeszi Alkotmány utca
 • Hétvégi Jeep Compass helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alkotmány utca
 • Alapos Kia Sorento felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Alkotmány utca
 • Alapos Lada Zhiguli helyszíni állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Lancia Ypsilon felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Alkotmány utca
 • Szakértő Land Rover Discovery átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Alkotmány utca
 • Megbízható Lexus UX átnézés utazás előtt Dunakeszi Alkotmány utca
 • Műszeres Lincoln Mark műszeres vizsgálata Dunakeszi Alkotmány utca
 • Hétvégi Maserati Ghibli helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alkotmány utca
 • Hétvégi Mazda CX-5 műszeres vizsgálata
 • Megbízható Mercedes C osztály átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Mitsubishi L400 autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Nissan Pick Up használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Opel Insignia műszeres vizsgálata Dunakeszi Alkotmány utca
 • Hétvégi Peugeot 308 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Pontiac Grand Prix autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Alkotmány utca
 • Mindenre kiterjedő Porsche Boxster átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Renault R10 műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Corniche használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Rover Metro helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Saab 99 átnézés utazás előtt Dunakeszi Alkotmány utca
 • Helyszíni Seat Exeo előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Alkotmány utca
 • Használt Skoda Karoq használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Smart Fortwo Passion autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Ssangyong Actyon autó értékbecslés
 • Hétvégi Subaru Impreza felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Suzuki Carry átnézés utazás előtt Dunakeszi Alkotmány utca
 • Szakértő Tesla Model X autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Alkotmány utca
 • Megbízható Toyota Starlet helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alkotmány utca
 • Hétvégi Volkswagen Golf 6 műszeres vizsgálata
 • Megbízható Volvo 850 felkészítés műszaki vizsgára
 • Műszeres Yugo Koral felkészítés műszaki vizsgára

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Dunakeszi Alkotmány utca övezetében +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű állapotfelmérés Dunakeszi Alkotmány utca környékén, átnézés az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére