Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Angyalföld

Megosztás

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Angyalföld és műszeres hibakód kiolvasás törlés

Számítógépes autódiagnosztika és autó átvizsgálás Angyalföld területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és használt autó állapotfelmérés Angyalföld

Cégünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

 

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Autódiagnosztika hibakód törlés Angyalföld

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:

– időszakos indíthatóság hiba

– üzemanyag-nyomás hiba

– vezérlőegység hiba

– gázpedál helyzetérzékelő hiba

– lambda szonda hiba

– gyújtásvezérlő elektronika hiba

– tápellátási hiba

– turbó hiba

– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:

– valós km érték kiolvasása

– üzemanyag-nyomás mérése

– porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink

Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük.

EOBD hibakód lista Angyalföld

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással

Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

 

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

 

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is előhívható hibakódok alakjában.

 

 

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

 

 

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

 

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

 

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

 

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

 

 

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

 

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Astra G

– B Vectra hibakód kiolvasás

– Opel Calibra hibakód kiolvasás

– Corsa b hibakód kiolvasás

 

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

 

Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

 

Peugeot

– Peugeot 406 hibakód kiolvasás

– Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen

 

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

 

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

– Renault Laguna hibakód kiolvasás

 

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

 

 

Járműdiagnosztika Angyalföld

 

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

 

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

 

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

 

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

 

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

 

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

 

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

 

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

 

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Angyalföld

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó Angyalföld környékén.

Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

 

 

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

 

A lenti képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

 

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Angyalföld

 

 

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Angyalföld területén?

 

A gépjármű átfogó állapotának szemrevételezése Angyalföld régiójában

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével megtalálhatók többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, a gumik állapota.

 

A gépkocsi szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

 

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

 

 

műszeres lengéscsillapító mérés Angyalföld

 

 

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

 

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg a jármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont mindenképpen érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása tekintetében.

 

A jármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

 

 

Gépjármű átnézés díja Angyalföld

Az adott gépjármű ellenőrzésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról.

Az átnézés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

 

 

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Angyalföld

 

 

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

 

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

 

 

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő autótól!

 

Az összes gond felmérhető a helyszínen?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

 

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a jármű élettartama alatt.

 

 

üzemanyagadagoló diagnosztika Angyalföld

 

 

Milyen eszközöket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket.

Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

 

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést okvetlenül javasolt végrehajtani!

 

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), így az átnézett autó esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

 

 

Próbakör

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

 

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

 

Próbamenettel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

 

  • Kopogás az autó különféle részeiből

 

  • Az autó menetzaja

 

  • A lengéscsillapító állapota

 

  • A fékek állapota

 

  • A motor hangja

 

  • A váltó megfelelő működése

 

  • A tengelykapcsoló kopása

 

autó ellenőrzése nyaralás előtt Angyalföld

 

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

 

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Angyalföld körzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Angyalföld területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére