Autó állapotfelmérés vásárlás előtt és komputeres hibakód kiolvasás törlés Hegyvidék

Megosztás

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt és komputeres hibakód kiolvasás törlés Hegyvidék

Számítógépes autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Hegyvidék területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használt autó állapotfelmérés Hegyvidék

Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

 

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Autódiagnosztika hibakód törlés Hegyvidék ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:

– időszakos indíthatóság hiba

– befecskendezési hiba

– vezérlőegység hiba

– ECU hiba

– lambda szonda hiba

– gyújtásvezérlő elektronika hiba

– tápellátási hiba

– üzemanyag-szivattyú hiba

– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:

– valós km érték kiolvasása

– üzemanyag-nyomás mérése

– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink

Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Hegyvidék

Mobil diagnosztika

Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

 

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

 

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök.

Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Ha tűréshatáron kívüli különbséget regisztrál a rendszer, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

 

 

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

 

 

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

 

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

 

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

 

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

 

 

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

 

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Opel Astra f

– Vectra a hibakód kiolvasás

– Opel Calibra hibakód kiolvasás

– Opel Vectra c hibakód kiolvasás

 

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

 

Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

 

Peugeot

– Peugeot 307 hibakód kiolvasás

– Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen

 

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

 

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

– Renault Laguna hibakód kiolvasás

 

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

 

 

Járműdiagnosztika Hegyvidék

 

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

 

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

 

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

 

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

 

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

 

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

 

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

 

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

 

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Hegyvidék

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Hegyvidék körzetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

 

 

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

 

A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

 

használtautó állapotfelmérése Hegyvidék

 

 

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Hegyvidék környékén?

 

A gépjármű általános állapotának auditálása Hegyvidék vonzáskörzetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő átnézése.

 

A gépkocsi ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

 

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

 

 

műszeres fékhatás mérés Hegyvidék

 

 

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység.

 

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

A fenti szempontok hosszabb távon szabják meg a jármű működtetésének ráfordítását, viszont mindenképpen érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

 

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

 

 

Autó átvizsgálás díja Hegyvidék

A jármű átnézésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről.

Az audit díját telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.

 

 

használt autó állapotfelmérés ár Hegyvidék

 

 

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye azon múlik, hogy milyen alapos elemzést kell adnunk a jelölt autóról.

 

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

 

 

A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

 

Valamennyi hiányosság megállapítható a helyszínen?

Nem. A speciálisabb tesztek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

 

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre az autó üzemeltetés során.

 

 

gépjármű állapotfelmérés Hegyvidék

 

 

Milyen berendezéseket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legdrágább eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket.

Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

 

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább komponense, ezt az ellenőrzést mindenképpen javasolt megcsinálni!

 

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), így az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

 

 

Próbamenet

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

 

A próbamenet olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk.

 

Tesztúttal kimutatható, esetleges problémák a járművön:

 

  • Kopogás a kocsi különböző elemeiből

 

  • A jármű menetdinamikája

 

  • A futómű állapota

 

  • A fékhatás vizsgálata

 

  • A motor hangja

 

  • A váltó esetleges rendellenességei

 

  • A tengelykapcsoló állapota

 

autó felkészítése hosszú útra Hegyvidék

 

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

 

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Hegyvidék területén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Hegyvidék területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére