Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Zugliget és műszeres motordiagnosztika

Megosztás

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Zugliget és műszeres motordiagnosztika

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és márkafüggetlen autószerviz Zugliget területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használt autó állapotfelmérés Zugliget

Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Kovács Norbert autóvásárlási tanácsadó

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Hibakód kiolvasás Zugliget

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:

– időszakos indíthatóság hiba

– üzemanyag-nyomás hiba

– főtengely jeladó hiba

– gázpedál helyzetérzékelő hiba

– lambda szonda hiba

– fojtószelep kapcsoló hiba

– tápellátási hiba

– üzemanyag-szivattyú hiba

– EGR szelep hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:

– valós km érték kiolvasása

– üzemanyag-nyomás mérése

– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink

Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Zugliget

Mobil diagnosztika

Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

 

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök.

Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Amennyiben nem tolerálható eltérést detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is kiolvasható hibakódok alakjában.

 

 

A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

 

 

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

 

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

 

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

 

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

 

 

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

 

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Astra G

– Vectra a hibakód kiolvasás

– Opel Calibra hibakód kiolvasás

– Corsa b hibakód kiolvasás

 

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

 

Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

 

Peugeot

– Peugeot 307 hibakód kiolvasás

– Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen

 

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

 

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

– Renault Laguna hibakód kiolvasás

 

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

 

 

OBD hibakód lista magyarul Zugliget

 

Rendszeresen ismétlődő kérdések

 

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

 

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

 

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

 

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

 

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

 

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

 

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

 

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Zugliget

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Zugliget övezetében.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

 

 

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

 

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

 

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Zugliget

 

 

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Zugliget területén?

 

A kocsi általános állapotának megállapítása Zugliget övezetében

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

 

Autó ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

 

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

 

 

műszeres lengéscsillapító mérés Zugliget

 

 

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki mutató is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep.

 

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

Az említett faktorok hosszabb távon befolyásolják a jármű működtetésének ráfordítását, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása tekintetében.

 

A gépkocsi technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

 

 

Használtautó ellenőrzés ára Zugliget

A jármű állapotfelmérésének összege azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről.

Az átnézés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

 

 

mobil használt autó átvizsgálás díja Zugliget

 

 

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire részletezett elemzést kell kiállítanunk a kinézett járműről.

 

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

 

 

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő autótól!

 

Mindegyik gond felmérhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

 

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre az autó üzemeltetés során.

 

 

fékhatás vizsgálat Zugliget

 

 

Milyen műszereket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket.

Gyakorta történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

 

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést feltétlenül tanácsos elvégezni!

 

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

 

 

Próbamenet

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

 

A tesztkör olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek tanácsolunk.

 

Próbamenettel feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

 

  • Kopogás a jármű különböző komponensei felől

 

  • Az autó úttartása

 

  • A futómű állapota

 

  • A fékhatás vizsgálata

 

  • A motor viselkedése

 

  • A váltó kopása

 

  • A tengelykapcsoló állapota

 

autó felkészítése hosszú útra Zugliget

 

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

 

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Zugliget körzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Zugliget területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére