Autó állapotfelmérés Wekerletelep

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Wekerletelep

Számítógépes autódiagnosztika Wekerletelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és használt autó állapotfelmérés Wekerletelep

Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Wekerletelep

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– autó nem indul indítómotor
– porlasztócsúcs hiba oka
– fiat stilo főtengely jeladó hiba Wekerletelep
– renault megane gázpedál hiba
katalizátor hatásfok alacsony
– fojtószelep kapcsoló hiba Wekerletelep
– tápellátási hiba Wekerletelep
– kifúj a turbó Wekerletelep
– pdtdi fehéren füstöl Wekerletelep
ford transit nem veszi a sebességet Wekerletelep
– diesel megnőtt a fogyasztás Wekerletelep
– Kerékfordulatszám-szenzor hibák Wekerletelep
– ESP/ASR hiba
– reggelre lemerül az akkumulátor Wekerletelep
– nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei
– xenon fényszóró hibák Wekerletelep
– üzemanyag nyomásszabályzó szelep hiba jelei Wekerletelep
– Golf 4 hűtőventilátor hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– km óra visszatekerés ellenőrzése
– szelepfedél tömítés ereszt
– légzsák visszajelző villog

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Wekerletelep
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott információkat, tényleges és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G Wekerletelep
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás Wekerletelep
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás Wekerletelep
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás Wekerletelep
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás Wekerletelep
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás Wekerletelep
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás Wekerletelep
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás Wekerletelep
– Nexia hibakód kiolvasás Wekerletelep

OBD hibakód lista magyarul Wekerletelep

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Wekerletelep

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Wekerletelep régiójában. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Wekerletelep

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Wekerletelep régiójában?

Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Wekerletelep körzetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

A jármű ellenőrzése belül: például biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Wekerletelep

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon befolyásolják az autó üzemeltetésének költségeit, de okvetlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Autó átvizsgálás díja Wekerletelep

A jármű állapotfelmérésének költsége azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az átnézés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Wekerletelep

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletezett elemzést kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált járműtől!

Minden hiányosság detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. A speciálisabb tesztek kizárólag szakműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre a jármű élettartama során.

gépjármű állapotfelmérés Wekerletelep

Milyen berendezéseket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb komponense, ezt a vizsgálatot mindenképpen ésszerű elvégezni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a jármű különféle komponensei felől
  • A jármű menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló kopása
autó felkészítése hosszú útra Wekerletelep

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Wekerletelep körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Wekerletelep területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére