Autó átnézés Dunakeszi Ágnes utca autókereskedőnél – Mitsubishi Lancer

Megosztás

Autó átnézés Dunakeszi Ágnes utca autókereskedőnél – Mitsubishi Lancer

Használt jármű vizsgálat Dunakeszi Ágnes utca gyorsan, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan vásárolt járműve nem állna néhány hét múlva már a szervízben? Jó lenne, ha egy sokat látott szakember átvizsgálná a jelöltjét?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és megeshet, hogy az ismerős nem képes pótolni a nem nyilvánvaló műszaki hiányosságok felderítésében hozzáértő szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több autó átvizsgálását otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan autót vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
 • Ismertetjük a kocsi jellemző problémáit, és elmondjuk, hogy milyen elképzelhető ráfordítások merülhetnek fel az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Ágnes utca

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nem kivitelezhető visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert manipulálta a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók esetén a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha nyilvánvalóvá is válna a km óra manipulálása, az eladó mondhatja, hogy ő eleve ezzel a hibával vásárolta meg a gépkocsit. A más országból behozott használt autók átnézésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. Az autók kasztniján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy az autó balesetet szenvedett, és javítani kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy a karosszéria mely részeit kell ellenőrizni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft többletkiadást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még megfelelő lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat kerékmérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett jármű. Különbség van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is alapvetően befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése valószínűsíti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem számít, hogy mit mond az eladó, az egyetlen elfogulatlan szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a kolléga alkosson szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Okosabb megelőzni a bajt, de ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy érdemes későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete nagy vonalakban

A következő felsorolás nem teljes, mindössze a jellemző lépéseket illusztrálja.

 • Külső felmérés: pl. ködölés, szélvédők állapota
 • Belső átnézés: kárpit, csomagtartó
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, féltengely ellenőrzése.
 • Motor ellenőrzése: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés ellenőrzése: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

Az átnézés után tüzetes jelentés a tapasztalt gondokról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Helyszíni Honda állapotfelmérés Dunakeszi Ágnes utca és computeres motordiagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Dunakeszi Ágnes utca vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel felszerelt gépkocsik ellenőrzését tudjuk vállalni!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Dunakeszi Ágnes utca

Mit lehet ellenőrizni az autón Dunakeszi Ágnes utca övezetében?

A kocsi átfogó állapotának ellenőrzése Dunakeszi Ágnes utca vonzáskörzetében

A kocsi külső átnézése: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

A jármű ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

használt autó állapotfelmérése Dunakeszi Ágnes utca

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai mutató is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők több év távlatában határozzák meg a kocsi működtetésének költségeit, de feltétlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi ellenőrzés ára Dunakeszi Ágnes utca

Az adott gépjármű átvizsgálásának ára azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. A vizsgálat árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Dunakeszi Ágnes utca

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletes szakvéleményt kell adnunk a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, jól felszerelt műhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Valamennyi hiba felmérhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csak jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

fékhatás vizsgálat Dunakeszi Ágnes utca

Milyen műszereket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább része, ezt az ellenőrzést okvetlenül ésszerű megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbakör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbamenet olyan alkalom, amit minden használtautó vevőnek ajánlunk.

Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Kopogás a kocsi különféle elemeiből
 • Az autó menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó megfelelő működése
 • A kuplung elhasználtsága
autó ellenőrzése külföldi út előtt Dunakeszi Ágnes utca

Többnyire az alábbi típusok ellenőrzését szoktuk elvégezni:

 • Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 155 autóvizsgálat helyszínen
 • Megbízható Audi A8 helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Ágnes utca
 • Helyszíni BMW 525 helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Ágnes utca
 • Mindenre kiterjedő Citroen C1 átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Ágnes utca
 • Hétvégi Chrysler Pacifica műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Dacia Duster autó értékbecslés
 • Használt Daewoo Racer műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Ford Ranger átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mindenre kiterjedő Daihatsu Materia használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Ágnes utca
 • Megbízható Dodge Journey átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Fiat Scudo átnézés utazás előtt Dunakeszi Ágnes utca
 • Műszeres Ford Sierra helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Ágnes utca
 • Szakértő Honda Prelude műszeres vizsgálata Dunakeszi Ágnes utca
 • Megbízható Hyundai i30 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Hétvégi Jaguar X-Type átnézés utazás előtt Dunakeszi Ágnes utca
 • Hétvégi Jeep Grand Cherokee helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Ágnes utca
 • Használt Kia Ceed átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Ágnes utca
 • Hétvégi Lada Zhiguli átnézés utazás előtt
 • Megbízható Lancia Voyager autó értékbecslés Dunakeszi Ágnes utca
 • Megbízható Land Rover Range Rover Evoque autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Lexus CT műszeres vizsgálata Dunakeszi Ágnes utca
 • Mindenre kiterjedő Lincoln Mark használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Ágnes utca
 • Mindenre kiterjedő Maserati GT használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Mazda 323 helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Ágnes utca
 • Olcsó Mercedes B osztály autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Ágnes utca
 • Helyszíni Mitsubishi Carisma előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Ágnes utca
 • Mindenre kiterjedő Nissan Maxima használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Opel Astra G helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Ágnes utca
 • Helyszíni Peugeot 407 használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Ágnes utca
 • Helyszíni Pontiac Trans Sport átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Porsche 718 használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Ágnes utca
 • Alapos Renault Twingo autó értékbecslés Dunakeszi Ágnes utca
 • Alapos Rolls-Royce Corniche átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Ágnes utca
 • Helyszíni Rover 600 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Ágnes utca
 • Alapos Saab 9-3 X helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Ágnes utca
 • Olcsó Seat Ibiza átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Ágnes utca
 • Mindenre kiterjedő Skoda Yeti előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Smart Roadster átnézés utazás előtt Dunakeszi Ágnes utca
 • Szakértő Ssangyong Musso helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Subaru Outback autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Ágnes utca
 • Helyszíni Suzuki Wagon R+ autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Ágnes utca
 • Hétvégi Tesla Model 3 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő Toyota Verso használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Ágnes utca
 • Alapos Volkswagen Polo használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Volvo V50 előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Ágnes utca
 • Alapos Zastava 750 átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Ágnes utca

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével Dunakeszi Ágnes utca körzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni autó vizsgálat Dunakeszi Ágnes utca vonzáskörzetében, ellenőrzés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére