Autó átvizsgálás Bugyi autópiacon – BMW 7

Megosztás

Autó átvizsgálás Bugyi autópiacon – BMW 7

Használt gépkocsi átnézés Bugyi a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen vásárolt járműve nem állna egy rövid idő elteltével már a szervizben? Örülne neki, ha egy tapasztalt szakértő átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy az ismerős nem képes pótolni a takargatott hibák feltárásában sokat látott szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több kocsi állapotfelmérését lakóhelyén, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan autót vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Felsoroljuk a kocsi tipikus szériahibáit, és listázzuk, hogy milyen elképzelhető költségek fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Bugyi

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy ma már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert manipulálta a km órát. A Németországból importált használt autók esetében a km óra tekerést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha nyilvánvalóvá is válna a km óra manipulálása, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő már ezzel a hibával vette meg a járművet. A külföldről behozott használt gépkocsik átnézésekor műszerrel nézzük át a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés mellőzése. Az autók kasztniján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a kocsi törve volt, és javítani kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy hol érdemes ellenőrizni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
 3. Sokan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez akár százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal cserélni kell az abroncsokat, tudniillik olyan elhasznált állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, ellenben a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet kerékmérettől függően, különös tekintettel olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett autó. Különbség van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is komolyan befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése valószínűsíti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a kocsin.

A fenti kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli tárgyilagos szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú állításoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a barát alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért az autókhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a bajt, de ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy megéri későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, csak a tipikus munkafázisokat vázolja.

 • Külső átnézés: pl. rétegvastagság, szélvédők állapota
 • Belső vizsgálat: ülések, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a korrózió, féltengely átnézése.
 • Motor átnézése: olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés ellenőrzése: a jármű beindításakor menetpróba.

Az átnézés után tüzetes tájékoztatás a megállapított hibaforrásokról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Helyszíni Toyota állapotfelmérés Bugyi és OBD műszerrel végzett hibakód kiolvasás törlés kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó Bugyi övezetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 interfésszel felszerelt gépkocsik vizsgálatát tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bugyi

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Bugyi övezetében?

A kocsi általános állapotának szemrevételezése Bugyi környékén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik állapota.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: többek között biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Bugyi

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. ECU, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg a gépjármű működtetésének ráfordítását, de nyilvánvalóan érdemes számolni velük az autóvétel szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű ellenőrzés díja Bugyi

Az adott gépjármű átnézésének költsége attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. Az ellenőrzés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Bugyi

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletezett elemzést kell kiállítanunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott felmérés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes hiba detektálható a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos megállapítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre a kocsi használata során.

gépjármű állapotfelmérés Bugyi

Milyen berendezéseket használunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul érdemes végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbakör olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbamenettel észlelhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek az autó különféle elemeiből
 • Az autó menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor viselkedése
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó ellenőrzése külföldi út előtt Bugyi

Rendszerint az alábbi típusok ellenőrzését szoktuk elvégezni:

 • Megbízható Alfa Romeo 145 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Audi A2 átnézés utazás előtt
 • Alapos BMW X5 átnézés utazás előtt Bugyi
 • Mindenre kiterjedő Citroen DS5 autó értékbecslés
 • Alapos Chrysler Sebring autóvizsgálat helyszínen Bugyi
 • Mindenre kiterjedő Dacia Logan autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Daewoo Kalos autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bugyi
 • Mobil Ford Fiesta helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Daihatsu Cuore helyszíni autó állapotfelmérés Bugyi
 • Szakértő Dodge Durango műszeres vizsgálata
 • Használt Fiat Ducato autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bugyi
 • Szakértő Ford Tourneo átnézés utazás előtt Bugyi
 • Mindenre kiterjedő Honda Prelude átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Hyundai I40 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Jaguar XF átvizsgálás külföldi út előtt Bugyi
 • Megbízható Jeep Patriot előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Kia Rio helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Lada 112 átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Lancia Ypsilon műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Land Rover Range Rover Velar autó értékbecslés
 • Hétvégi Lexus GS átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Lincoln Continental helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Maserati Ghibli helyszíni autó állapotfelmérés Bugyi
 • Alapos Mazda 626 felkészítés műszaki vizsgára
 • Hétvégi Mercedes GT autó értékbecslés Bugyi
 • Szakértő Mitsubishi Colt használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Nissan Note átnézés utazás előtt Bugyi
 • Használt Opel Mokka átnézés utazás előtt Bugyi
 • Műszeres Peugeot Traveller előzetes műszaki átvizsgálása Bugyi
 • Használt Pontiac Tempest autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Porsche Carrera használt autó állapotfelmérés Bugyi
 • Olcsó Renault R18 autó értékbecslés
 • Műszeres Rolls-Royce Corniche átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Rover 200 autó értékbecslés Bugyi
 • Hétvégi Saab 9-3 műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Seat Arosa helyszíni autó állapotfelmérés Bugyi
 • Helyszíni Skoda Citigo műszeres vizsgálata Bugyi
 • Használt Smart Fortwo helyszíni állapotfelmérés Bugyi
 • Helyszíni Ssangyong Rodius használtautó átvizsgálás helyszínen Bugyi
 • Helyszíni Subaru B9 Tribeca autóvizsgálat helyszínen
 • Megbízható Suzuki Baleno autó értékbecslés
 • Helyszíni Tesla Model S autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Megbízható Toyota Avensis helyszíni állapotfelmérés Bugyi
 • Szakértő Volkswagen Caddy átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Volvo S40 átvizsgálás külföldi út előtt Bugyi
 • Olcsó Wartburg 1.3 átnézés utazás előtt

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Bugyi régiójában +36 70 352 1562!

Használt autó átvizsgálás Bugyi vonzáskörzetében, átnézés az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére