Autó átvizsgálás Margitsziget és computeres fedélzeti diagnosztika

Megosztás

Autó átvizsgálás Margitsziget és computeres fedélzeti diagnosztika

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Margitsziget területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Margitsziget

Vállalkozásunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Autódiagnosztika hibakód törlés Margitsziget

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:

– időszakos indíthatóság hiba

– befecskendezési hiba

– főtengely jeladó hiba

– gázpedál helyzetérzékelő hiba

– lambda szonda hiba

– gyújtásvezérlő elektronika hiba

– biztosítéktábla hiba

– turbó hiba

– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:

valós km érték kiolvasása

– üzemanyag-nyomás mérése

– porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk

Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük.

EOBD hibakód lista Margitsziget

Mobil diagnosztika

Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

 

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

 

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések.

Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Ha nem tolerálható különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok alakjában.

 

 

A nem tolerálható paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

 

 

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

 

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett adatok téves értelmezése.

 

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

 

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

 

 

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

 

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Opel Astra f

– Vectra a hibakód kiolvasás

– Astra h hibakód kiolvasás

– Corsa b hibakód kiolvasás

 

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

 

Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

 

Peugeot

– Peugeot 307 hibakód kiolvasás

– Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen

 

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

 

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

– Renault Laguna hibakód kiolvasás

 

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

 

 

OBD hibakód lista magyarul Margitsziget

 

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

 

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

 

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

 

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

 

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

 

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

 

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

 

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

 

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Margitsziget

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó Margitsziget területén.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

 

 

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

 

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

 

használt kocsi átnézése Margitsziget

 

 

Mit lehet ellenőrizni az autón Margitsziget környékén?

 

Az autó általános állapotának felmérése Margitsziget régiójában

Autó külső átnézése: a jármű megvizsgálásával feltérképezhetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

 

A jármű ellenőrzése belül: például az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

 

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

 

 

számítógépes motordiagnosztika Margitsziget

 

 

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki érték is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

 

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Ezek a tényezők évek múltán szabják meg a gépjármű működtetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében.

 

A jármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

 

 

Autó átnézés ára Margitsziget

A jármű állapotfelmérésének díja attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről.

Az átnézés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

 

 

használt autó állapotfelmérés ár Margitsziget

 

 

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a jelölt járműről.

 

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

 

 

A részletezett, szakszervizben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

 

Mindegyik hiba észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

 

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés során.

 

 

üzemanyagadagoló diagnosztika Margitsziget

 

 

Milyen berendezéseket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket.

Rendszeresen történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

 

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb része, ezt a vizsgálatot okvetlenül tanácsos végrehajtani!

 

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

 

 

Próbamenet

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

 

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

 

Próbakörrel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

 

  • Kopogás az autó különböző részeiből

 

  • A jármű úttartása

 

  • A futómű állapota

 

  • A fékek állapota

 

  • A motor hangja

 

  • A váltó kopása

 

  • A kuplung állapota

 

autó ellenőrzése külföldi út előtt Margitsziget

 

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

 

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Margitsziget régiójában +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Margitsziget területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére