Autó értékbecslés Népsziget és OBD műszerrel végzett hibakód nullázás

Megosztás

Autó értékbecslés Népsziget és OBD műszerrel végzett hibakód nullázás

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és autó értékbecslés Népsziget területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és autó átvizsgálás Népsziget

Szakműhelyünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Hogyan vegyünk használt autót? Erre a kérdésre szakértőnk meg tudja adni a választ.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Autódiagnosztika hibakód törlés Népsziget ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:

– időszakos indíthatóság hiba

– befecskendezési hiba

– vezérlőegység hiba

– ECU hiba

– lambda szonda hiba

– fojtószelep kapcsoló hiba

– biztosítéktábla hiba

– üzemanyag-szivattyú hiba

– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:

– valós km érték kiolvasása

– olajcsere ellenőrzése, nullázása

– porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk

Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Népsziget

Mobil diagnosztika

Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

 

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

 

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések.

Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, tényleges és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is kiolvasható hibakódok formájában.

 

 

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

 

 

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

 

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

 

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

 

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

 

 

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

 

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Opel Astra f

– Vectra a hibakód kiolvasás

– Astra h hibakód kiolvasás

– Opel Vectra c hibakód kiolvasás

 

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

 

Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

 

Peugeot

– Peugeot 406 hibakód kiolvasás

– Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen

 

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

 

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

– Renault Laguna hibakód kiolvasás

 

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

 

 

Hibakód kiolvasás és törlés

 

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

 

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

 

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

 

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

 

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

 

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

 

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

 

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

 

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Népsziget

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Népsziget környékén.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

 

 

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

 

Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

 

használt kocsi átnézése Népsziget

 

 

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Népsziget régiójában?

 

A gépjármű általános állapotának felmérése Népsziget övezetében

A jármű külső átnézése: a jármű megtekintésével megtalálhatók többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

 

A gépkocsi belső átnézése: többek között az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc állapotának felmérése.

 

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

 

 

használt autó állapotfelmérése Népsziget

 

 

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

 

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Az említett faktorok évek múltán szabják meg a jármű működtetésének költségeit, de nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

 

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

 

 

Használtautó átnézés költsége Népsziget

Az adott gépjármű állapotfelmérésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról.

Az átnézés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

 

 

használt autó átnézés Népsziget

 

 

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt járműről.

 

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

 

 

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő autótól!

 

Minden gond felmérhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

 

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki az autó üzemeltetés során.

 

 

gépjármű állapotfelmérés Népsziget

 

 

Milyen műszereket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket.

Nem ritkán történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

 

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden körülmények között ésszerű végrehajtani!

 

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

 

 

Próbakör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

 

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

 

Próbamenettel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

 

  • Zörejek az autó különböző részeiből

 

  • Az autó menetdinamikája

 

  • A futómű állapota

 

  • A fékek állapota

 

  • A motor hangja

 

  • A váltó megfelelő működése

 

  • A kuplung kopása

 

autó felkészítése műszaki vizsgára Népsziget

 

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

 

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Népsziget területén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Népsziget területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére