Autó értékbecslés Vizafogó és számítógépes fedélzeti diagnosztika

Megosztás

Autó értékbecslés Vizafogó és számítógépes fedélzeti diagnosztika

Számítógépes autódiagnosztika és márkafüggetlen autószerviz Vizafogó területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és autó átvizsgálás Vizafogó

Javítóbázisunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Használt autó piaci érték becslése: +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Hibakód kiolvasás Vizafogó

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:

– időszakos indíthatóság hiba

– üzemanyag-nyomás hiba

– főtengely jeladó hiba

– ECU hiba

– lambda szonda hiba

– fojtószelep kapcsoló hiba

– tápellátási hiba

– turbó hiba

– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:

– valós km érték kiolvasása

– üzemanyag-nyomás mérése

– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink

Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Vizafogó

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással

Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

 

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök.

Ezek memóriába tárolják a naplózott információkat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is kiolvasható hibakódok formájában.

 

 

A nem tolerálható értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

 

 

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

 

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

 

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

 

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

 

 

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

 

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Opel Astra f

– B Vectra hibakód kiolvasás

– Opel Calibra hibakód kiolvasás

– Corsa b hibakód kiolvasás

 

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

 

Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

 

Peugeot

– Peugeot 307 hibakód kiolvasás

– Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen

 

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

 

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

– Renault Laguna hibakód kiolvasás

 

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

 

 

Hibakód kiolvasás és törlés

 

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

 

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

 

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

 

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

 

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

 

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

 

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

 

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

 

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Vizafogó

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Vizafogó vonzáskörzetében.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

 

 

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

 

Az alábbi képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

 

használt kocsi átnézése Vizafogó

 

 

Mit lehet ellenőrizni az autón Vizafogó övezetében?

 

A gépjármű átfogó állapotának auditálása Vizafogó vonzáskörzetében

Autó külső átnézése: a jármű megvizsgálásával feltérképezhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

 

Autó ellenőrzése belül: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj állapotának vizsgálata.

 

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

 

 

műszeres lengéscsillapító mérés Vizafogó

 

 

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

 

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a gépjármű működtetésének ráfordítását, de nyilvánvalóan figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából.

 

Az autó technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

 

 

Gépjármű átvizsgálás költsége Vizafogó

A gépkocsi állapotfelmérésének költsége attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Az ellenőrzés összegét bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

 

 

használt autó átnézés Vizafogó

 

 

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt autóról.

 

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

 

 

A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált járműtől!

 

Mindegyik hiba észlelhető a helyszínen?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

 

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek a kocsi használata alatt.

 

 

üzemanyagadagoló diagnosztika Vizafogó

 

 

Milyen eszközöket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket.

Sokszor történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

 

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb komponense, ezt a vizsgálatot feltétlenül érdemes végrehajtani!

 

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

 

 

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

 

A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk.

 

Tesztúttal feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

 

  • Kopogás a jármű különböző elemeiből

 

  • A gépkocsi menetzaja

 

  • A lengéscsillapító állapota

 

  • A fékhatás vizsgálata

 

  • A motor viselkedése

 

  • A váltó hibái

 

  • A tengelykapcsoló állapota

 

autó állapotfelmérése Vizafogó

 

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

 

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével Vizafogó területén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Vizafogó területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére