Autó indítási problémák – az 5 leggyakoribb ok

Megosztás

Ha autó indítási problémákat tapasztal, annak 5 leggyakoribb oka: meghibásodott generátor, hibás önindító, üzemanyagellátási probléma, lemerült vagy tönkrement akkumulátor, gyújtáskapcsoló hiba.

Autódiagnosztikai tapasztalatunk gyakran jön jól ügyfeleink számára, hívjon bizalommal, ha úgy gondolja, szakember segítségét kérné a hiba behatárolásához.

Hívás most

5 gyakori probléma, ami miatt nem indul a motor

Egyszerű kezelhetőségük miatt nem meglepő, hogy sokan gyakran természetesnek veszik azt, hogy autójuk beindul és el lehet vele jutni A-ból B-be. Az autók biztonságát és megbízható működését biztosító rendszerek tekintetében sokkal többről van szó, mint amit látni lehet.

Minden jármű egyik legfontosabb rendszere az indító rendszer. Ennek a rendszernek elég sok alkatrésze van, és ha bármelyik nem jól működik, vagy meghibásodik, a jármű nem fog tudni elindulni.

5 általános indítási probléma, ami gondot okozhat a modern járműveknél.

Gyújtáskapcsoló hiba

Valószínűleg a legritkább oka annak, hogy egy autó nem indul el, de mégis fennáll a meghibásodott gyújtás lehetősége is. Ez olyan alkatrész, amely idővel elhasználódik, és ha a kulcs elfordításával kapcsolatos problémákat tapasztal, akkor villoghat egy lámpa a műszerfalon, amikor elfordítja a kulcsot, vagy ha az autó egyáltalán nem reagál a kulcs elfordításakor, akkor az autó gyújtása teljesen halott.

gyújtáskapcsoló hiba

Önindító hiba

A meghibásodott önindító valószínűleg az első olyan tényező, amire az emberek gondolnak, ha autójuk nehezen vagy egyáltalán nem indul. A hibás önindító gyakran csak egy hangos kattintást vagy kattintás sorozatot vált ki, amikor elfordítja a kulcsot. Ha nem teker az önindító, csak kattog, ez olyan önindítóra utal, amely nem ment tönkre, de nem képes összekapcsolódni a lendkerékkel a motor forgatásához.

Nem kell persze azonnal az önindító cseréjében gondolkodni, előfordul, hogy csak meglazult egy érintkező, vagy oxidálódott egy csatlakozó.

Meghibásodott generátor

A generátor olyan ékszíj hajtású berendezés, amely felelős a szikra létrehozásáért a hengerben, valamint a jármű akkumulátorának feltöltéséért, miközben jár a motor. Ha a generátor meghibásodik, nem tudja tölteni az akkumulátort.

Ilyenkor az akku lemerül, miután neki kell gondoskodnia az elektronikus alkatrészek áramellátásáról, amelyet a generátor a jármű működése során szokott megtenni. Így legközelebb, amikor beindítja az autót, az akkumulátor nem fogja biztosítani az energiát az önindító működéséhez.

Üzemanyag ellátó rendszer hiba

Ha nem kap üzemanyagot az autó, az üzemanyag-ellátó rendszer problémái számos egyéb problémát okozhatnak, például durva, egyenetlen alapjáratot, teljesítménycsökkenést, és természetesen az autó indítási problémáit is okozhatják. Az üzemanyag-problémák közé tartozik az eldugult üzemanyagszűrő, amely nem engedi a benzin vagy gázolaj motorba jutását, meghibásodott üzemanyag-szivattyú vagy beszennyeződött üzemanyag-befecskendezők.

Autó akkumulátor meghibásodás

Nem kétséges, hogy az autó nem indul be, ha az akkumulátor lemerült. Az akkumulátor felelős az autó működéséhez szükséges kezdeti áram biztosításáért. Az akkumulátor lemerül, ha bizonyos alkatrészek tartósan áramot fogyasztanak (pl. kesztyűtartó világítás, bekapcsolva hagyott lámpák), vagy ha elérte az élettartama végét.

Autó akkumulátor meghibásodás

Egy rozsdás akkumulátor saru gyorsan azonosítható, nem kell mindjárt megbízható autó akkumulátor után néznünk.

TIPP: az autó akkumulátor működési zavarait azonosíthatjuk más jelekből is: ha például halványan világít a lámpa, vagy nem tudjuk működtetni az ablaktörlőt, egyértelműen akkumulátor problémára utal.

A fenti hibaokok egy részére lehet következtetni a műszerfal jelzéseiből, egy másik része csak beható autódiagnosztikai vizsgálattal tárható fel.

Ha gondjai vannak az autó beindításával, ne késlekedjen a hiba okának kiderítésével. Az autó indítási problémáinak megoldásához kérjen részletes diagnosztikai vizsgálatot, forduljon hozzánk bizalommal! Csapatunk gyorsan azonosítja a problémát, és számtalan esetben rövid idő alatt megbízható állapotba hozzuk autóját a hiba megszüntetésével.

Hívjon minket még ma, és egyeztessen időpontot a minőségi autódiagnosztikára Budapesten!

Megbízható autódiagnosztika

Mit ellenőrizzünk, ha nem indul az autó?

  • Automata váltós autónál próbáljuk meg beindítani „N” állásban.
  • Ellenőrizzük, hogy az immobilizert vagy bármilyen lopásgátló rendszert nem hagytuk-e bekapcsolva.
  • Ellenőrizzük az akkumulátor, az önindító és a generátor kábeleit és a csatlakozók meghúzott állapotát.
  • Forgat a motor de nem indul: az indítómotor meghibásodása is okozhatja, de ludas lehet egy rossz kábel vagy a korrózió is.

Egyéb autó indítási problémák

Vegyük szemügyre, hogy milyen hibajelenségek lehetnek még, és mik a legfontosabb lépések az indítási probléma okának behatárolása szempontjából.

Reggel nehezen indul az autó

Vajon miért indul nehezen az autó az első indításkor reggel? Először az akkumulátort ellenőrizze, de próbálkozhatunk az indulással minden elektromos berendezés (rádió, klíma, világítás stb.) kikapcsolása után, a kuplung kinyomásával, hogy könnyebben meg tudja forgatni a motort az akkumulátor. A kompresszió, olajszűrő, üzemanyagellátás és a gyújtógyertyák ellenőrzését bízza ránk, akár a helyszínre is kimegyünk.

Gyújtás van, de nem indul az autó

Ha ráadjuk a gyújtást, de sötét a műszerfal, elképzelhető, hogy az akkumulátor nem ad energiát az autó fedélzeti elektronikájának. Ha a vezetékek és csatlakozások rendben vannak, mégsem világít a műszerfalon egyetlen ikon sem (és egy pillanatra sem gyulladnak ki), akkor az akkumulátor lemerült vagy tönkrement. Ha egy kulcs alakú lámpa világít a műszerfalon, de nem indul az autó, akkor az immobilizer nem ismeri fel a kulcsot. Próbálkozzunk a tartalék kulccsal beindítani a kocsit.

Tankolás után nem indul az autó

Ellenőrizni kell az üzemanyagszintet mutató műszert. Van, hogy az üzemanyagszint érzékelője megy tönkre, lehet gond az üzemanyag szűrőjével is. Tankoláskor javasoljuk a teletankolást. Ha levegős az üzemanyagellátó rendszer, ez eredményezheti az autó indíthatatlanságát. Az üzemanyag-szivattyú (AC pumpa) üzemzavarán kívül lehet, hogy „félretankolt”, azaz benzinesbe dizelt tankolt vagy fordítva.

Nehezen indul a benzines autó

Gyakori gond, hogy bár beindul az autó, nagyon nehezen indul melegen vagy hidegen. Ilyenkor a levegő-üzemanyag keverék aránya nem megfelelő, azaz vagy túl „szegény” (túl kevés üzemanyag, túl sok levegő) vagy túl „dús” (túl kevés levegő, túl sok üzemanyag) a keverék. Probléma lehet egy érzékelővel is, amely vezérlőjelet ad a motorvezérlőnek, ellenőrizze a csatlakozásokat! Ugyancsak érdemes megvizsgálni a gyújtógyertyák állapotát.

Ha egy autó nem indul be pár másodpercen belül, ne indítózzon 20-30 másodpercig, mert csak még nagyobb kárt tehet az autóban!

Ha olyan szakemberre bízná a hiba kiderítését, aki akár a helyszínre is tud menni a probléma megoldásához, hívjon bizalommal!

Ugrás az oldal tetejére