Autó vizsgálat Dunakeszi Akácfa utca kiszállással – Ford Transit

Megosztás

Autó vizsgálat Dunakeszi Akácfa utca kiszállással – Ford Transit

Használt gépkocsi átnézés Dunakeszi Akácfa utca autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan megvett kocsija nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy sokat látott szakértő átvizsgálná a jelöltjét?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri az árát a kinézett autó, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni az elrejteni kívánt hibák feltárásában hozzáértő autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több autó átnézését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit utólag megbánna.
 • Elmondjuk a kocsi tipikus szériahibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen előrelátható költségek fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Akácfa utca

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy manapság már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy tekerte a km órát. Az Ausztriából importált használt autók kapcsán a km óra tekerést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha ki is tudódik valahogy a km óra tekerése, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő már ezzel a hibával vásárolta meg a gépkocsit. A más országból behozott használt autók ellenőrzésekor műszerrel kontrolláljuk a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elfelejtése. A járművek külső elemein típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy az autó törve volt, és javítani kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy hol érdemes ellenőrizni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, de a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a szükséges tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet gumimérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése valószínűsíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem számít, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli pártatlan szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig állt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a szomszéd alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy nézzen meg több autót is, mielőtt döntene. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi lista nem kimerítő, csak a szokásos munkafázisokat ismerteti.

 • Külső vizsgálat: pl. kasztni, illesztések állapota
 • Belső átnézés: kárpit, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, olaj lerakódás átnézése.
 • Motor vizsgálata: ékszíj nyúlás, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés felmérése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után a szükséges részletekbe menő jelentés a megállapított gondokról, az autó állapotának magyarázata.

Akár hétvégi helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Akácfa utca és számítógépes motordiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Dunakeszi Akácfa utca régiójában. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt gépkocsik vizsgálatát tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Dunakeszi Akácfa utca

Mit lehet ellenőrizni az autón Dunakeszi Akácfa utca övezetében?

A kocsi átfogó állapotának megállapítása Dunakeszi Akácfa utca környékén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapotának meghatározása.

A jármű ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Dunakeszi Akácfa utca

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai mutató is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a kocsi fenntartásának ráfordítását, viszont egyértelműen figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi állapotfelmérés díja Dunakeszi Akácfa utca

A jármű átvizsgálásának költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Dunakeszi Akácfa utca

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, szakszervizben végzett vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Mindegyik műszaki probléma megállapítható a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a fékek hibáinak pontos megállapítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama alatt.

fékhatás vizsgálat Dunakeszi Akácfa utca

Milyen berendezéseket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legdrágább műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb eleme, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan érdemes végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztkör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbamenettel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek az autó különböző részeiből
 • A gépkocsi menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó megfelelő működése
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó állapotfelmérése Dunakeszi Akácfa utca

Többnyire a következő típusok ellenőrzését végezzük el:

 • Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 166 helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Akácfa utca
 • Szakértő Audi A8 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt BMW 740 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Citroen Xsara használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Chrysler Grand Voyager autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Akácfa utca
 • Mindenre kiterjedő Dacia Logan autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Daewoo Tacuma autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Akácfa utca
 • Hétvégi Ford Fusion átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mindenre kiterjedő Daihatsu Sirion használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Dodge Charger használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Akácfa utca
 • Olcsó Fiat Linea átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Ford Fusion felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Akácfa utca
 • Szakértő Honda S 2000 felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Hyundai Atos autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Akácfa utca
 • Használt Jaguar XE helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Jeep Compass műszeres vizsgálata Dunakeszi Akácfa utca
 • Olcsó Kia Clarus előzetes műszaki átvizsgálása
 • Hétvégi Lada 111 használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Akácfa utca
 • Mindenre kiterjedő Lancia Zeta átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Akácfa utca
 • Műszeres Land Rover Discovery autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Akácfa utca
 • Műszeres Lexus NX autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Lincoln MKZ átnézés utazás előtt Dunakeszi Akácfa utca
 • Szakértő Maserati GT használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Akácfa utca
 • Mindenre kiterjedő Mazda BT-50 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Mercedes C osztály használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Akácfa utca
 • Megbízható Mitsubishi L200 felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Nissan NP300 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Opel Kadett felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Peugeot 106 autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Akácfa utca
 • Olcsó Pontiac Sunfire átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Akácfa utca
 • Mindenre kiterjedő Porsche 911 átnézés utazás előtt
 • Használt Renault Kangoo használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Akácfa utca
 • Helyszíni Rolls-Royce Silver Spur előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Rover 200 felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Akácfa utca
 • Használt Saab 9-5 helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Akácfa utca
 • Megbízható Seat Arosa helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Akácfa utca
 • Alapos Skoda Octavia autóvizsgálat helyszínen
 • Helyszíni Smart Fortwo Pure műszeres vizsgálata Dunakeszi Akácfa utca
 • Hétvégi Ssangyong Tivoli műszeres vizsgálata Dunakeszi Akácfa utca
 • Használt Subaru Libero használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Akácfa utca
 • Használt Suzuki Celerio műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Tesla Model X autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Akácfa utca
 • Műszeres Toyota Camry használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Volkswagen Bora helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Akácfa utca
 • Helyszíni Volvo V90 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Wartburg 313 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Akácfa utca

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Dunakeszi Akácfa utca vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni autó vizsgálat Dunakeszi Akácfa utca régiójában, átvizsgálás a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére