Autó vizsgálat Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös) autókereskedőnél

Megosztás

Autó vizsgálat Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös) autókereskedőnél – Dodge Challenger

Használt autó átnézés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös) a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha az újonnan megvett kocsija nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szervízben? Szeretné, ha egy sokat látott szakember véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy jó vétel az autó, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a rejtett hibák felderítésében tapasztalt szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több gépkocsi vizsgálatát háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit aztán megbánna.
 • Ismertetjük a jármű jellemző típushibáit, és elmondjuk, hogy milyen elképzelhető ráfordítások fordulhatnak elő az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert visszapörgette a km órát. Az Ausztriából importált használt autók kapcsán a km óra tekerést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha a km óra tekerése, az eladó mondhatja, hogy ő eleve így vásárolta meg az autót. A más országból behozott használt járművek vizsgálatakor műszerrel nézzük át a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elhanyagolása. A gépkocsik külső elemein típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy az autó törve volt, és lakatolni kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy a karosszéria mely részeit érdemes ellenőrizni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
 3. Sokan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal cserélni kell az abroncsokat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elégséges lenne, azonban a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított a szükséges tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet gumimérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy a jármű milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése nagyjából sejteti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyedüli fontos szempont a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a barát alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, vagy ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott autó jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy megéri várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata vázlatosan

A következő lista nem teljes, mindössze a jellemző munkafázisokat prezentálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. fényezés, szélvédők állapota
 • Belső vizsgálat: légzsák csere, biztonsági berendezések
 • Alul: pl. szilentek. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a korrózió, olaj lerakódás ellenőrzése.
 • Motor felmérése: ékszíj nyúlás, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés ellenőrzése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után aprólékos tájékoztatás a megállapított hibaforrásokról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Akár hétvégi gépjármű állapotfelmérés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös) és műszeres hibakód nullázás kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös) területén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel felszerelt járművek vizsgálatát tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös) vonzáskörzetében?

Az autó általános állapotának ellenőrzése Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös) területén

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

Autó belső átnézése: például ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

használt autó állapotfelmérése Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is kiolvasható, pl. ECU, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában befolyásolják a gépjármű fenntartásának ráfordítását, viszont mindenképpen érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű átnézés díja Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)

Az autó ellenőrzésének költsége attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat díját telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire részletezett elemzést kell mondani a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, jól felszerelt műhelyben végzett vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott autótól!

Az összes hiba észlelhető a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama alatt.

fékhatás vizsgálat Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)

Milyen eszközöket használunk az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb része, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul érdemes megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztkör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Kopogás a kocsi különféle komponensei felől
 • Az autó úttartása
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung kopása
autó felkészítése műszaki vizsgára Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)

Többnyire az alábbi típusok ellenőrzését szoktuk elvégezni:

 • Alapos Alfa Romeo 146 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Audi A4 autó értékbecslés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Helyszíni BMW 740 előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Mindenre kiterjedő Citroen Xsara helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Használt Chrysler Grand Voyager átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Használt Dacia Duster autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Daewoo Tico autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Ford Fusion autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Daihatsu YRV autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Megbízható Dodge Avenger átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Fiat Uno helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Mindenre kiterjedő Ford Escort felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Honda Stream felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Megbízható Hyundai Matrix használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Megbízható Jaguar XJS autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Alapos Jeep Wrangler használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Megbízható Kia Soul átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Megbízható Lada 110 helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Alapos Lancia Delta autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Alapos Land Rover Freelander autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Lexus RC autó értékbecslés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Olcsó Lincoln Navigator műszeres vizsgálata
 • Használt Maserati Coupe autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Helyszíni Mazda B 2500 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Mindenre kiterjedő Mercedes S osztály felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Mitsubishi Space Star előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Nissan NV200 használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Alapos Opel Movano átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Alapos Peugeot Traveller használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Pontiac Trans Sport átnézés utazás előtt Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Hétvégi Porsche 911 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Renault R21 átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Helyszíni Rolls-Royce Corniche helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Rover Mini autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Megbízható Saab 9-3 helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Olcsó Seat Tarraco autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Mindenre kiterjedő Skoda Citigo műszeres vizsgálata Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Hétvégi Smart Crossblade helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Ssangyong XLV használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Subaru Leone átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Műszeres Suzuki Celerio használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Tesla Model S átnézés utazás előtt Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Használt Toyota Avensis használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Volkswagen Touran műszeres vizsgálata Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)
 • Hétvégi Volvo V90 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Zastava GTL 55 felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös)

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átnézésével Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös) területén +36 70 352 1562!

Használt jármű átnézés Dunakeszi Meggyes (Gyümölcsös) régiójában, ellenőrzés a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére