Computeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Ganztelep

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Ganztelep

Számítógépes autódiagnosztika Ganztelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használt autó állapotfelmérés Ganztelep

Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Ganztelep

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– önindító forgat de nem indul
– üzemanyag nyomásszabályzó szelep hiba
– bmw főtengely jeladó hiba
– bosch motorvezérlő javítás Ganztelep
– katalizátor hiba jelei
– Suzuki Swift injektor hiba Ganztelep
– tápellátási hiba Ganztelep
– turbo szabályzó szelep hiba Ganztelep
– kettős tömegű lendkerék hiba jelei Ganztelep
– eldugult benzinszűrő jelei
– hidegindításnál kék füst
– ABS jeladó tesztelése
– elektronikus fékerő elosztó hiba
– lemerült akkumulátor újraélesztése
– Skoda gyújtótrafó hiba Ganztelep
– fényszóró kontakt hiba Ganztelep
– katalizátor zörgés Ganztelep
Golf 4 hűtőventilátor hiba Ganztelep
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós kilóméter lekérdezés
– autó főtengely szimering hiba jelei
– légzsák visszajelző villog

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén elérjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Ganztelep
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába raktározzák a naplózott információkat, aktuális és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.

A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szondája által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Ganztelep

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Ganztelep körzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Ganztelep

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Ganztelep vonzáskörzetében?

A kocsi általános állapotának szemrevételezése Ganztelep övezetében

A kocsi külső átnézése: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik állapota.

Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Ganztelep

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is detektálható, pl. ECU, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők több év távlatában határozzák meg a gépjármű fenntartásának költségeit, de nyilvánvalóan figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használt kocsi átnézés költsége Ganztelep

A jármű átvizsgálásának összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az ellenőrzés összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Ganztelep

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett felmérés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Minden hiba detektálható a vásárlás helyén?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek a jármű élettartama során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Ganztelep

Milyen műszereket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb komponense, ezt a vizsgálatot minden körülmények között tanácsos elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a kocsi különféle részeiből
  • A jármű menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló kopása
autó állapotfelmérése Ganztelep

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Ganztelep vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Ganztelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére