Autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Csepel

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Csepel

Számítógépes autódiagnosztika Csepel területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csepel

Cégünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Csepel

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– forgat a motor de nem indul Csepel
– porlasztócsúcs hiba oka Csepel
– vezérlőegység hiba Csepel
– Suzuki Swift ECU hiba
– toyota katalizátor hiba Csepel
– benzinszivattyú relé hiba
– főtengely törés jelei Csepel
– nem kapcsol a turbo
– kettős tömegű lendkerék zörög
– ford transit nem veszi a sebességet Csepel
– alapjárat ingadozás BMW Csepel
– gyakori ABS hibák Csepel
– elektronikus fékerő elosztó hiba Csepel
– autórádió meríti az akkumulátort
– gyújtótrafó hiba
ködfényszóró hibakód Csepel
– lambdaszonda kikötése Csepel
– Golf 4 hűtőventilátor hiba Csepel
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– autó főtengely szimering hiba jelei
– mtz porlasztó hiba

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Csepel
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott információkat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is előhívható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás Csepel
– Astra h hibakód kiolvasás Csepel
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás Csepel
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás Csepel
– Transit hibakód kiolvasás Csepel
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás Csepel
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás Csepel
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás Csepel
– Fabia hibakód kiolvasás Csepel
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás Csepel
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás Csepel

Járműdiagnosztika Csepel

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csepel

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Csepel régiójában. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Csepel

Mit lehet ellenőrizni az autón Csepel vonzáskörzetében?

A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése Csepel régiójában

Autó külső átnézése: a jármű szemrevételezésével azonosíthatók többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

használt autó állapotfelmérése Csepel

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok hosszabb távon szabják meg a jármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont egyértelműen hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó átnézés díja Csepel

Az adott gépjármű átnézésének költsége attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Csepel

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen alapos szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes gond észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csak szervizműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Csepel

Milyen eszközöket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul javasolt végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Próbamenettel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a kocsi különféle részeiből
  • Az autó úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló státusza
autó felkészítése hosszú útra Csepel

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Csepel vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Csepel területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére