Check lámpa világít

Megosztás

Miért világít a check engine lámpa?

A check engine lámpa kigyulladása sokféle hibát jelezhet, ezért érdemes egy megfelelő műszerrel kiolvasni a hibakódot.

Az autó valamelyik érzékelője hibát jelez, amely a vezérlő komputeren keresztül megjelenik a műszerfalon is.

A modern autóknál a check lámpa világítása annyiféle hibát jelezhet, hogy nem érdemes az autóval továbbmenni, mert sokkal nagyobb kárt okozhat vele. Hívjon trélert, autómentőt (ajánljuk partnerünket a +36 30 285-7558 számon, weboldala: automentobudapest.com), és szakértővel (pl. velünk) olvastassa ki a hibát.

Check lámpa világít

Leggyakrabban valamilyen hibát érzékel a motorvezérlő, ezért bejelez.

Egy 20 éve gyártott Opel Kadettnél is közel 100-féle hibát jelezhetett, nem beszélve a mai típusokról, ahol ennek sokszorosa lehet a jelzett hibák száma. Az ECU egység intelligens berendezés, de csak regisztrálni tudja a hibát, a pontos okot nem árulja el.

Ezért az ECU által tárolt hibakód a modern motoroknál alapvető fontosságú a hibakereséshez, ugyanakkor korántsem szentírás. A magyarázó szövegben szereplő alkatrész azonnali cseréje a tulajdonos terhére nem feltétlen oldja meg a fennálló problémát, viszont kellemetlen kérdésekhez vezethet az elvégzett munkára vonatkozó jótállással kapcsolatban.

Elmúltak azok az idők, amikor az út szélén meg lehetett bütykölni az autókat, néhány vezeték megigazításával el lehetett hárítani az esetleges kontakthibákat.

A mai, modern autók már komplett számítógépek (annak összes előnyével és hátrányával együtt), és minden gyártó védi a saját piacát.

Ha a check engine világít, hívjon minket bizalommal tanácsadás céljából: 06 70 352 1562!

Ugrás az oldal tetejére