Computeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt József Attila-lakótelep

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt József Attila-lakótelep

Számítógépes autódiagnosztika József Attila-lakótelep területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és gépjármű állapotfelmérés József Attila-lakótelep

Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás József Attila-lakótelep

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– főtengely jeladó hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük.

EOBD hibakód lista József Attila-lakótelep
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat az esetek többségében nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott információkat, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is kiolvasható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használt autó állapotfelmérés József Attila-lakótelep

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával József Attila-lakótelep területén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése József Attila-lakótelep

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés József Attila-lakótelep környékén?

A gépjármű átfogó állapotának szemrevételezése József Attila-lakótelep vonzáskörzetében

Autó külső átnézése: a jármű megtekintésével nyomon követhetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: például a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika József Attila-lakótelep

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok hosszabb távon szabják meg a kocsi állagmegóvásának ráfordítását, de nyilvánvalóan hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó átnézés költsége József Attila-lakótelep

A jármű ellenőrzésének összege attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az átvizsgálás összegét bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

használt autó átnézés József Attila-lakótelep

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett elemzést kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, szakszervizben végzett vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Minden hiba felmérhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika József Attila-lakótelep

Milyen eszközöket használunk az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Mivel a motor az autó legféltettebb komponense, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul érdemes elvégezni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztút olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztúttal feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a jármű különféle részeiből
  • A jármű menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A kuplung állapota
autó felkészítése műszaki vizsgára József Attila-lakótelep

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével József Attila-lakótelep övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika József Attila-lakótelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére