Computeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Rákosmente

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Rákosmente

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Rákosmente területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használt autó állapotfelmérés Rákosmente

Cégünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Rákosmente

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– benzines autó nem indul kattog Rákosmente
– ford focus injektor hiba
fiat stilo főtengely jeladó hiba Rákosmente
– motorvezérlő hiba jelei
– katalizátor hiba jelei
– benzinpumpa hangos
– autó főtengely szimering hiba jelei
– turbo nyomásszabályzó szelep hiba
– kinyomócsapágy nyikorog
– váltó kulissza hiba jelei
– alapjárat ingadozás Mercedes
– ABS kocka hiba jelei
– EBD failure jelentése
– lemerült akkumulátor ajtónyitás
– Skoda gyújtótrafó hiba Rákosmente
– fényszóró kapcsoló hiba Rákosmente
– turbónyomás szabályzó szelep hiba jelei
– hűtőventillátor direktre kötése Rákosmente
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós kilóméter lekérdezés
– hengerfej tömítés olajszivárgás
– hdi porlasztó hiba

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Rákosmente
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok alakjában.

A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szenzora révén jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Rákosmente

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Rákosmente

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Rákosmente környékén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Rákosmente

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Rákosmente vonzáskörzetében?

A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése Rákosmente vonzáskörzetében

A kocsi külső átnézése: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota.

A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Rákosmente

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők hosszabb távon szabják meg a kocsi fenntartásának költségeit, de egyértelműen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az autó műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használtautó állapotfelmérés ára Rákosmente

Az autó állapotfelmérésének díja attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. A vizsgálat összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Rákosmente

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire részletezett elemzést kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, szakszervizben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes hiányosság észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki az autó üzemeltetés során.

gépjármű állapotfelmérés Rákosmente

Milyen eszközöket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést feltétlenül javasolt végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztkör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különféle részeiből
  • Az autó úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló állapota
autó ellenőrzése nyaralás előtt Rákosmente

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Rákosmente övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Rákosmente területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére