Computeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Törökőr

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Törökőr

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Törökőr területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és gépjármű állapotfelmérés Törökőr

Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Törökőr

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
autó melegen nem indul
– üzemanyag nyomás vezérlő hiba Törökőr
– golf 4 főtengely jeladó hiba
– motorvezérlő hiba jelei
– toyota katalizátor hiba Törökőr
– Suzuki Swift check engine villog nem indul
– biztosítéktábla hiba Törökőr
– kifúj a turbó
– kuplung lendkerék hiba
– nehéz váltás okai Törökőr
– magas alapjárati fogyasztás Törökőr
– blokkolásgátló hibái
– ESP/ASR hiba
– mitől merül le az autó akkumulátor
– gyenge gyújtótrafó
– xenon fényszóró hibák
– turbónyomás szabályzó szelep hiba jelei
– folyamatosan megy a hűtőventilátor Törökőr
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– elektronikus szervízkönyv lekérdezése
– honnan folyhat az olaj
– porlasztó tömítés hiba

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül elérjük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Törökőr
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, tényleges és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Törökőr

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használt autó állapotfelmérés Törökőr

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Törökőr régiójában. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Törökőr

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Törökőr környékén?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Törökőr körzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Törökőr

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok hosszabb távon szabják meg a kocsi üzemeltetésének költségeit, viszont mindenképpen hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó átvizsgálás költsége Törökőr

A gépkocsi átnézésének költsége attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az átvizsgálás összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

mobil használt autó átvizsgálás díja Törökőr

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Az összes műszaki probléma felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csak jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata alatt.

fékhatás vizsgálat Törökőr

Milyen műszereket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legdrágább része, ezt a vizsgálatot mindenképpen okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), így az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbamenettel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a jármű különféle részeiből
  • Az autó menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung elhasználtsága
autó felkészítése műszaki vizsgára Törökőr

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Törökőr környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Törökőr területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére