Computeres autódiagnosztika és autó átvizsgálás Régiakadémiatelep

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és autó átvizsgálás Régiakadémiatelep

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Régiakadémiatelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Régiakadémiatelep

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Régiakadémiatelep

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– nem indul az autó önindító teker
– common rail nyomásszabályzó szelep hiba
– fiat stilo főtengely jeladó hiba
– ECU hiba Régiakadémiatelep
– toyota katalizátor hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– támcsapágy hiba Régiakadémiatelep
– turbo nyomásszabályzó szelep hiba Régiakadémiatelep
– diesel füstölés okai
– váltó nem veszi a hátramenetet Régiakadémiatelep
– magas alapjárati fogyasztás
– mikor használjuk az ESP-t
– kipörgésgátló világít
– reggelre lemerül az akkumulátor
– nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei Régiakadémiatelep
– távolsági fényszóró hiba Régiakadémiatelep
katalizátor zörgés Régiakadémiatelep
– hidegben bekapcsol a hűtőventillátor
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése és nullázása
– légzsák vezérlő programozás

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén elérjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Régiakadémiatelep
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható különbséget észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is kiolvasható hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Régiakadémiatelep

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Régiakadémiatelep

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Régiakadémiatelep körzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Régiakadémiatelep

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Régiakadémiatelep körzetében?

A gépjármű átfogó állapotának megállapítása Régiakadémiatelep környékén

A kocsi külső átnézése: a jármű megvizsgálásával felfedhetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

Autó belső átnézése: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Régiakadémiatelep

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb technikai paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg a jármű fenntartásának ráfordítását, viszont feltétlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó állapotfelmérés költsége Régiakadémiatelep

A gépkocsi átvizsgálásának díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat díját bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

mobil használt autó átvizsgálás díja Régiakadémiatelep

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Mindegyik műszaki probléma felmérhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szakműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a fékek hibáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások jöttek létre az autó üzemeltetés alatt.

fékhatás vizsgálat Régiakadémiatelep

Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a jármű legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést okvetlenül okos dolog végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbakör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbakörrel kimutatható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a kocsi különböző részeiből
  • A jármű úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló kopása
autó állapotfelmérése Régiakadémiatelep

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átnézésével Régiakadémiatelep környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Régiakadémiatelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére