Computeres autódiagnosztika és autó átvizsgálás Szépvölgy

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és autó átvizsgálás Szépvölgy

Számítógépes autódiagnosztika Szépvölgy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés Szépvölgy

Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Szépvölgy

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén elérjük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Szépvölgy
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is lekérhető hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szondája által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Szépvölgy

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Szépvölgy területén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szépvölgy

Mit lehet ellenőrizni az autón Szépvölgy környékén?

Az autó általános állapotának felmérése Szépvölgy területén

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával azonosíthatók többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

Autó belső átnézése: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

használt autó állapotfelmérése Szépvölgy

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők évek múltán határozzák meg a gépjármű állagmegóvásának költségeit, viszont egyértelműen érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használt kocsi állapotfelmérés ára Szépvölgy

A gépkocsi átnézésének ára azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az ellenőrzés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Szépvölgy

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Minden hiányosság megállapítható a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások jöttek létre a jármű élettartama alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Szépvölgy

Milyen műszereket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul tanácsos végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztkörrel kimutatható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a kocsi különböző elemeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Szépvölgy

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Szépvölgy körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Szépvölgy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére