Computeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Gloriett-telep

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Gloriett-telep

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Gloriett-telep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és autó átvizsgálás Gloriett-telep

Vállalkozásunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Gloriett-telep

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– benzines autó nem indul
– hibás injektor jelei Gloriett-telep
– vezérműtengely jeladó hiba suzuki
– renault megane gázpedál hiba
toyota katalizátor hiba Gloriett-telep
– fojtószelep kapcsoló hiba Gloriett-telep
– biztosítéktábla hiba Gloriett-telep
– üzemanyag-szivattyú hiba Gloriett-telep
– meleg motornál fehér füst
– nem lehet sebességbe rakni
– VW alapjárat ingadozás
– ABS jeladó tesztelése
– kipörgésgátló hibái
– mitől merül le az autó akkumulátor
– holtponti jeladó hibajelenség
– tompított fényszóró hiba
– turbófeltöltő hiba jelei
– Golf 4 hűtőventilátor hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– autó főtengely szimering hiba jelei
– porlasztó tömítés hiba

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Gloriett-telep
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába tárolják a naplózott adatokat, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Gloriett-telep

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Gloriett-telep

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Gloriett-telep övezetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Gloriett-telep

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Gloriett-telep körzetében?

A gépjármű általános állapotának felmérése Gloriett-telep területén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: például az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Gloriett-telep

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a jármű üzemeltetésének költségeit, viszont mindenképpen érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó átvizsgálás költsége Gloriett-telep

Az adott gépjármű átnézésének ára attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

használt autó átnézés Gloriett-telep

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, szakszervizben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Minden műszaki probléma detektálható a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki az autó üzemeltetés során.

autó gyújtásdiagnosztika Gloriett-telep

Milyen műszereket használunk az állapotfelméréshez?

A legdrágább műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legféltettebb része, ezt az ellenőrzést feltétlenül okos dolog elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbakör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a jármű különböző részeiből
  • A jármű menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló kopása
autó ellenőrzése külföldi út előtt Gloriett-telep

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Gloriett-telep környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Gloriett-telep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére