Computeres autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Csillebérc

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Csillebérc

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Csillebérc területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csillebérc

Javítóbázisunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Csillebérc

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül elérjük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Csillebérc
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha nem tolerálható eltérést észlel a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szenzora révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Csillebérc

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Csillebérc környékén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csillebérc

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Csillebérc körzetében?

Az autó általános állapotának ellenőrzése Csillebérc vonzáskörzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Csillebérc

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők több év távlatában határozzák meg a jármű üzemeltetésének ráfordítását, viszont okvetlenül érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés díja Csillebérc

A gépkocsi átnézésének összege attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átnézés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Csillebérc

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell kiállítanunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, szakszervizben végrehajtott átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Az összes gond felmérhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szervizműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Csillebérc

Milyen műszereket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó eszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább komponense, ezt a vizsgálatot mindenképpen okos dolog megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek az autó különböző elemeiből
  • Az autó úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó kopása
  • A kuplung állapota
autó ellenőrzése külföldi út előtt Csillebérc

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Csillebérc körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Csillebérc területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére