Computeres autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Halmierdő

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Halmierdő

Számítógépes autódiagnosztika Halmierdő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és gépjármű állapotfelmérés Halmierdő

Cégünk speciálisan a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Halmierdő

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– gyújtás van de nem indul az autó
– hibás injektor jelei
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– toyota katalizátor hiba
– Bosch motorvezérlő javítás
– holtponti jeladó hibajelenség
– kifúj a turbó
– opel vivaro légtömegmérő hiba
lent fog a kuplung Halmierdő
– mikor fogyaszt a legkevesebbet az autó
– Renault Laguna ESP hiba Halmierdő
– elektronikus fékerő elosztó hiba
– lemerült akkumulátor feszültsége
– nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei
– fényszóró kapcsoló hiba Halmierdő
– lambdaszonda kiiktatása Halmierdő
– hidegben bekapcsol a hűtőventillátor Halmierdő
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós kilóméter lekérdezés
– szelepfedél tömítés olajfolyás
– légzsák vezérlő programozás

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Halmierdő
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, aktuális és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.

A nem tolerálható paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szondája által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Halmierdő

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Halmierdő

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Halmierdő régiójában. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Halmierdő

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Halmierdő területén?

A gépjármű általános állapotának auditálása Halmierdő környékén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése.

A jármű ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Halmierdő

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok hosszabb távon befolyásolják a kocsi állagmegóvásának költségeit, de feltétlenül érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

A gépkocsi technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használt kocsi átvizsgálás költsége Halmierdő

A jármű átvizsgálásának költsége azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az audit díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Halmierdő

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell mondani a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Valamennyi műszaki probléma felmérhető a vásárlás helyén?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Halmierdő

Milyen eszközöket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan ésszerű elvégezni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a jármű különféle komponensei felől
  • A gépkocsi úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A kuplung kopása
autó ellenőrzése külföldi út előtt Halmierdő

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Halmierdő övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Halmierdő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére