Computeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Rákosliget

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Rákosliget

Számítógépes autódiagnosztika Rákosliget területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és használtautó átvizsgálás helyszínen Rákosliget

Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Rákosliget

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– autó melegen nem indul
– hibás injektor jelei Rákosliget
– golf 4 főtengely jeladó hiba Rákosliget
– renault megane gázpedál hiba
– Suzuki SX4 2006 katalizátor hiba
– Suzuki Swift üzemanyag szivattyú hiba Rákosliget
– önindító testkábel hiba
turbo nyomásszabályzó szelep hiba Rákosliget
– feketén füstöl a diesel Rákosliget
– váltó nem veszi a sebességet Rákosliget
– melegen magas alapjárat
– Kerékfordulatszám-szenzor hibák Rákosliget
– kipörgésgátló kikapcsolása Rákosliget
akkumulátor hiba Rákosliget
– nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei
– tompított fényszóró hiba
– benzinnyomás szabályzó szelep hiba Rákosliget
– Skoda Octavia hűtőventillátor hiba Rákosliget
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– kilóméteróra manipulálás
– szelepfedél tömítés ereszt
– jeladós porlasztó hiba

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Rákosliget
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, tényleges és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is kiolvasható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szondája révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Rákosliget

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Rákosliget

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Rákosliget övezetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Rákosliget

Mit lehet ellenőrizni az autón Rákosliget területén?

A kocsi átfogó állapotának megállapítása Rákosliget területén

A jármű külső átnézése: a jármű szemrevételezésével azonosíthatók többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

A jármű belső átnézése: például az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Rákosliget

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai érték is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán határozzák meg a gépjármű működtetésének költségeit, de okvetlenül figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi átnézés költsége Rákosliget

A gépkocsi állapotfelmérésének összege azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az audit árát szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

használt autó átnézés Rákosliget

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, szakszervizben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Valamennyi hiba felmérhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre az autó üzemeltetés alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Rákosliget

Milyen eszközöket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a gépkocsi legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést minden körülmények között okos dolog megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Próbakör

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a kocsi különböző részeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A kuplung állapota
autó felkészítése műszaki vizsgára Rákosliget

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű ellenőrzésével Rákosliget régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Rákosliget területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére