Computeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Remetekertváros

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Remetekertváros

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Remetekertváros területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használtautó átvizsgálás helyszínen Remetekertváros

Szakműhelyünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Remetekertváros

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– EGR szelep hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén megszerezzük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Remetekertváros
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, aktuális és korábbi történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha nem tolerálható különbséget észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is előhívható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Remetekertváros

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Remetekertváros

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Remetekertváros körzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Remetekertváros

Mit lehet ellenőrizni az autón Remetekertváros környékén?

Az autó általános állapotának megállapítása Remetekertváros körzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

Autó ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Remetekertváros

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai érték is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a jármű fenntartásának ráfordítását, de egyértelműen hasznos információk az autóvétel szempontjából.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó átnézés díja Remetekertváros

A jármű átvizsgálásának költsége attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az ellenőrzés árát telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.

használt autó állapotfelmérés ár Remetekertváros

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen alapos elemzést kell adnunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Valamennyi hiányosság detektálható a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre az autó üzemeltetés során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Remetekertváros

Milyen eszközöket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést okvetlenül javasolt megcsinálni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek az autó különböző elemeiből
  • A jármű úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó felkészítése műszaki vizsgára Remetekertváros

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Remetekertváros környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Remetekertváros területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére