Computeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Rózsadomb

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Rózsadomb

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Rózsadomb területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Rózsadomb

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Autódiagnosztika hibakód törlés Rózsadomb
ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– vezérlőegység hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– EGR szelep hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Rózsadomb
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható különbséget detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is előhívható hibakódok formájában.

A nem tolerálható értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szenzora által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Rózsadomb

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó Rózsadomb régiójában. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Rózsadomb

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Rózsadomb régiójában?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése Rózsadomb környékén

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

A jármű ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Rózsadomb

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok évek múltán határozzák meg a jármű üzemeltetésének ráfordítását, viszont feltétlenül érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés költsége Rózsadomb

Az autó állapotfelmérésének költsége azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az átvizsgálás árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt autó átnézés Rózsadomb

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Minden műszaki probléma megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek a kocsi használata során.

gépjármű állapotfelmérés Rózsadomb

Milyen berendezéseket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legköltségesebb eleme, ezt a vizsgálatot okvetlenül okos dolog megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbakörrel feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás az autó különféle komponensei felől
  • Az autó úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló állapota
autó állapotfelmérése Rózsadomb

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Rózsadomb vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Rózsadomb területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére