Computeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Kurucles

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Kurucles

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kurucles területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használt autó állapotfelmérés Kurucles

Szakműhelyünk speciálisan a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Kurucles

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Kurucles
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott paramétereket, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is kiolvasható hibakódok formájában.

A nem tolerálható értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szondája által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Kurucles

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Kurucles

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó Kurucles körzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Kurucles

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Kurucles övezetében?

A gépjármű általános állapotának megállapítása Kurucles területén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik állapota.

Autó ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Kurucles

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában befolyásolják a gépjármű állagmegóvásának ráfordítását, de mindenképpen érdemes számolni velük az autóvétel szempontjából.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Gépjármű állapotfelmérés díja Kurucles

A gépkocsi átvizsgálásának díja attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átvizsgálás összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

használt autó átnézés Kurucles

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen részletezett elemzést kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott felmérés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Mindegyik gond felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Kurucles

Milyen berendezéseket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést okvetlenül okos dolog elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ezt alapul véve az átnézett autó esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás az autó különféle részeiből
  • Az autó úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung elhasználtsága
autó ellenőrzése nyaralás előtt Kurucles

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű ellenőrzésével Kurucles körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Kurucles területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére