Computeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Kúttó

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Kúttó

Számítógépes autódiagnosztika Kúttó területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és autó átvizsgálás Kúttó

Javítóbázisunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Kúttó

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– főtengely jeladó hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Kúttó
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott információkat, tényleges és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha tűréshatáron kívüli eltérést észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is kiolvasható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Kúttó

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó átvizsgálás autópiacon Kúttó

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Kúttó övezetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Kúttó

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Kúttó körzetében?

Az autó átfogó állapotának megállapítása Kúttó területén

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével felfedhetők többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

Autó belső átnézése: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Kúttó

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán szabják meg a jármű működtetésének ráfordítását, de okvetlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó átvizsgálás díja Kúttó

A jármű átvizsgálásának összege attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az ellenőrzés összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Kúttó

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy milyen alapos elemzést kell mondani a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, szakszervizben végrehajtott felmérés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Valamennyi műszaki probléma megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Kúttó

Milyen berendezéseket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legféltettebb része, ezt az ellenőrzést minden körülmények között tanácsos elvégezni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbakör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztkör olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbamenettel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a kocsi különböző komponensei felől
  • A gépkocsi menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Kúttó

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Kúttó területén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Kúttó területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére