Computeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Ligettelek

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Ligettelek

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Ligettelek területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és gépjármű állapotfelmérés Ligettelek

Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Ligettelek

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Ligettelek
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat az esetek többségében nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott paramétereket, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája révén jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Ligettelek

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Ligettelek

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Ligettelek körzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Ligettelek

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Ligettelek környékén?

A gépjármű átfogó állapotának auditálása Ligettelek övezetében

Autó ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik állapota.

A gépkocsi belső átnézése: többek között biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Ligettelek

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon határozzák meg az autó állagmegóvásának költségeit, viszont feltétlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Autó ellenőrzés ára Ligettelek

A jármű átnézésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az átvizsgálás összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Ligettelek

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye azon múlik, hogy mennyire részletezett elemzést kell adnunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes hiányosság megállapítható a vásárlás helyén?

Nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a fékek műszaki problémáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek a kocsi használata során.

fékhatás vizsgálat Ligettelek

Milyen eszközöket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így a vizsgált gépkocsi esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbamenettel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különféle elemeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó kopása
  • A kuplung elhasználtsága
autó állapotfelmérése Ligettelek

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Ligettelek körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Ligettelek területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére