Computeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Téglagyárdűlő

Megosztás

Computeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Téglagyárdűlő

Számítógépes autódiagnosztika Téglagyárdűlő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Téglagyárdűlő

Szakműhelyünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra valamint autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Téglagyárdűlő

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– EGR szelep hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül elérjük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Téglagyárdűlő
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott információkat, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha nem tolerálható különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is előhívható hibakódok formájában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Téglagyárdűlő

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használt autó állapotfelmérés Téglagyárdűlő

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Téglagyárdűlő körzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Téglagyárdűlő

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Téglagyárdűlő környékén?

Az autó általános állapotának megállapítása Téglagyárdűlő vonzáskörzetében

Autó ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, csapágyak állapota.

A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Téglagyárdűlő

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a kocsi állagmegóvásának ráfordítását, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Autó állapotfelmérés költsége Téglagyárdűlő

A gépkocsi ellenőrzésének ára attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Téglagyárdűlő

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell kiállítanunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Mindegyik műszaki probléma detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. A speciálisabb tesztek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk keletkeztek a kocsi használata során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Téglagyárdűlő

Milyen eszközöket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább eszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést minden körülmények között tanácsos megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a kocsi különféle elemeiből
  • A jármű menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A tengelykapcsoló állapota
autó ellenőrzése nyaralás előtt Téglagyárdűlő

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével Téglagyárdűlő környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Téglagyárdűlő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére