Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Árpádföld

Megosztás

Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Árpádföld

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Árpádföld területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és autó átvizsgálás Árpádföld

Vállalkozásunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Autódiagnosztika hibakód törlés Árpádföld

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– autó melegen nem indul
– üzemanyag nyomásszabályzó szelep hiba
főtengely jeladó hiba
– ECU nem kommunikál
– lambda szonda hiba
– Bosch motorvezérlő javítás
– hajtókar csapágy tünetek Árpádföld
– kifúj a turbó Árpádföld
– ford focus 1.6 tdci légtömegmérő hiba Árpádföld
– benzin adagoló hiba
– mikor fogyaszt a legkevesebbet az autó
– BMW E46 ABS jeladó hiba
– EBD failure jelentése
– mitől merül le az autó akkumulátor
– gyújtás modul hiba
– fényszóró hibák Árpádföld
– fojtószelep tisztítás után magas alapjárat
– gyakran bekapcsol a hűtőventilátor
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– elektronikus szervízkönyv lekérdezése
– olajfolyás a motortérben
– porlasztó hiba jelei

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén elérjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Árpádföld
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Árpádföld

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Árpádföld

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Árpádföld környékén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Árpádföld

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Árpádföld vonzáskörzetében?

Az autó általános állapotának ellenőrzése Árpádföld régiójában

A kocsi külső átnézése: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése.

Autó ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Árpádföld

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a gépjármű üzemeltetésének ráfordítását, viszont egyértelműen érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Gépjármű állapotfelmérés költsége Árpádföld

A gépkocsi ellenőrzésének összege attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az ellenőrzés összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Árpádföld

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy mennyire alapos elemzést kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Minden gond észlelhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre a jármű élettartama alatt.

gépjármű állapotfelmérés Árpádföld

Milyen eszközöket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést feltétlenül tanácsos végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztkörrel feltárható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a kocsi különféle elemeiből
  • Az autó úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung elhasználtsága
autó ellenőrzése külföldi út előtt Árpádföld

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Árpádföld körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Árpádföld területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére