Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Farkasrét

Megosztás

Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Farkasrét

Számítógépes autódiagnosztika Farkasrét területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használt autó állapotfelmérés Farkasrét

Vállalkozásunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Farkasrét

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba megállapítása Farkasréten
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Farkasrét
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek memóriába tárolják a naplózott adatokat, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Farkasrét

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Farkasrét

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Farkasrét területén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Farkasrét

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Farkasrét környékén?

A gépjármű általános állapotának megállapítása Farkasrét régiójában

Autó külső átnézése: a jármű megvizsgálásával nyomon követhetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik állapota.

A jármű ellenőrzése belül: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Farkasrét

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg a kocsi fenntartásának költségeit, de nyilvánvalóan figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az autó műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi állapotfelmérés ára Farkasrét

A jármű átnézésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az ellenőrzés árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Farkasrét

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire részletes elemzést kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes műszaki probléma megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata során.

gépjármű állapotfelmérés Farkasrét

Milyen eszközöket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést okvetlenül okos dolog elvégezni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás az autó különböző részeiből
  • Az autó menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A kuplung állapota
autó ellenőrzése nyaralás előtt Farkasrét

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Farkasrét körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Farkasrét területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére