Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nagyzugló

Megosztás

Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nagyzugló

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Nagyzugló területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és autó átvizsgálás Nagyzugló

Cégünk speciálisan a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
caption id=”attachment_46″ align=”alignnone” width=”624″Autódiagnosztika hibakód törlés Nagyzugló ric iveco daily kit/caption

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– forgat a motor de nem indul Nagyzugló
– befecskendezési hiba Nagyzugló
– golf 4 főtengely jeladó hiba
– Suzuki Swift ECU hiba
– katalizátor hiba jelei Nagyzugló
– benzinszivattyú relé hiba
– biztosítéktábla hiba
– kifúj a turbó
– bmw e46 egr szelep hiba Nagyzugló
– nyelestengely csapágy hiba
– magas alapjárati fogyasztás
– ESP menetstabilizátor hiba
– mikor célszerű kikapcsolni a kipörgésgátló (ASR) rendszert?
– lemerült akkumulátor ajtónyitás Nagyzugló
– gyújtás modul hiba
– xenon fényszóró hibák
– katalizátor zörgés
– Astra G hűtőventilátor folyamatosan megy
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– BMW valós km kiolvasás
– üzemanyag-nyomás mérése
– hdi porlasztó hiba

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Nagyzugló
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, aktuális és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha nem tolerálható eltérést észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nagyzugló

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Nagyzugló vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Nagyzugló

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Nagyzugló körzetében?

A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése Nagyzugló körzetében

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával azonosíthatók többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Nagyzugló

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok évek múltán befolyásolják az autó fenntartásának költségeit, viszont feltétlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Autó átnézés ára Nagyzugló

Az autó átnézésének költsége attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. A vizsgálat árát bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt autó állapotfelmérés ár Nagyzugló

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell mondani a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, jól felszerelt műhelyben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Minden hiányosság megállapítható a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csak jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek a kocsi használata során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Nagyzugló

Milyen eszközöket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul okos dolog megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztúttal észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás az autó különféle részeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó hibái
  • A kuplung állapota
autó állapotfelmérése Nagyzugló

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Nagyzugló területén +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Nagyzugló területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére