Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Rákoscsaba

Megosztás

Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Rákoscsaba

Számítógépes autódiagnosztika Rákoscsaba területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Rákoscsaba

Szakműhelyünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Rákoscsaba

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– injektoros autó nem indul
– porlasztócsúcs hiba jele
– golf 4 főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba Rákoscsaba
– Suzuki Swift 1.3 csattog
önindító testkábel hiba Rákoscsaba
– fütyül a turbó Rákoscsaba
– egr szelep hiba füstölés Rákoscsaba
– váltó kulissza hiba jelei
– mitől nő a diesel autó fogyasztása Rákoscsaba
– ESP menetstabilizátor hiba
– kipörgésgátló kikapcsolása
– lemerült akkumulátor ajtónyitás
– holtponti jeladó hibajelenség Rákoscsaba
– fényszóró relé hiba Rákoscsaba
– katalizátor hang Rákoscsaba
– folyamatosan megy a hűtőventilátor
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– km óra állás kiolvasás
– hengerfej tömítés olajszivárgás
– diesel porlasztó hiba jelei

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Rákoscsaba
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, tényleges és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli eltérést regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Rákoscsaba

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Rákoscsaba régiójában. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Rákoscsaba

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Rákoscsaba vonzáskörzetében?

A kocsi átfogó állapotának megállapítása Rákoscsaba területén

Autó külső átnézése: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

Autó ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Rákoscsaba

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán határozzák meg a kocsi üzemeltetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Gépjármű átnézés díja Rákoscsaba

Az adott gépjármű ellenőrzésének díja attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az ellenőrzés árát bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Rákoscsaba

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy milyen részletes szakvéleményt kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Valamennyi műszaki probléma detektálható a helyszínen?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis szakműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés során.

autó gyújtásdiagnosztika Rákoscsaba

Milyen berendezéseket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a jármű legféltettebb eleme, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul okos dolog végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a kocsi különböző elemeiből
  • Az autó menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó kopása
  • A kuplung elhasználtsága
autó állapotfelmérése Rákoscsaba

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Rákoscsaba övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Rákoscsaba területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére