Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó átvizsgálás Madárhegy

Megosztás

Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó átvizsgálás Madárhegy

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Madárhegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés Madárhegy

Cégünk speciálisan a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Madárhegy

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Madárhegy
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, tényleges és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható eltérést detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is kiolvasható hibakódok formájában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Madárhegy

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Madárhegy

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Madárhegy övezetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Madárhegy

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Madárhegy területén?

Az autó átfogó állapotának felmérése Madárhegy régiójában

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével nyomon követhetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

Autó ellenőrzése belül: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Madárhegy

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok hosszabb távon határozzák meg a gépjármű állagmegóvásának költségeit, viszont egyértelműen figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi állapotfelmérés díja Madárhegy

A jármű állapotfelmérésének költsége attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átvizsgálás árát bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

használt autó átnézés Madárhegy

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Minden műszaki probléma detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csakis szakműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama során.

fékhatás vizsgálat Madárhegy

Milyen berendezéseket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést okvetlenül tanácsos elvégezni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztkörrel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek az autó különféle komponensei felől
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A kuplung elhasználtsága
autó felkészítése hosszú útra Madárhegy

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átvizsgálásával Madárhegy környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Madárhegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére