Computeres hibakód kiolvasás törlés és használt autó állapotfelmérés Kelenvölgy

Megosztás

Computeres hibakód kiolvasás törlés és használt autó állapotfelmérés Kelenvölgy

Számítógépes autódiagnosztika Kelenvölgy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és autó átvizsgálás Kelenvölgy

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Kelenvölgy

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– vezérlőegység hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Kelenvölgy
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott paramétereket, tényleges és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha tűréshatáron kívüli eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is előhívható hibakódok formájában.

A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Kelenvölgy

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Kelenvölgy

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Kelenvölgy környékén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Kelenvölgy

Mit lehet ellenőrizni az autón Kelenvölgy vonzáskörzetében?

A kocsi átfogó állapotának felmérése Kelenvölgy területén

A kocsi külső átnézése: a jármű szemrevételezésével megtalálhatók többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése.

A gépkocsi ellenőrzése belül: például biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres fékhatás mérés Kelenvölgy

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai mutató is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg a kocsi fenntartásának ráfordítását, de feltétlenül érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű ellenőrzés ára Kelenvölgy

Az adott gépjármű állapotfelmérésének ára attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat díját telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

használt autó állapotfelmérés ár Kelenvölgy

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Valamennyi hiányosság észlelhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szakműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama során.

autó gyújtásdiagnosztika Kelenvölgy

Milyen eszközöket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést mindenképpen javasolt végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Próbakör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbamenettel kimutatható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás az autó különböző komponensei felől
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló kopása
autó ellenőrzése külföldi út előtt Kelenvölgy

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű ellenőrzésével Kelenvölgy környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kelenvölgy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére