Computeres hibakód kiolvasás törlés és használtautó átvizsgálás helyszínen Ganzkertváros

Megosztás

Computeres hibakód kiolvasás törlés és használtautó átvizsgálás helyszínen Ganzkertváros

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Ganzkertváros területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használt autó állapotfelmérés Ganzkertváros

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mikor célszerű kikapcsolni a kipörgésgátló (ASR) rendszert?

Mikor célszerű kikapcsolni a kipörgésgátló (asr) rendszert

Az ASR (Anti-Slip Regulation) kipörgésgátló rendszert célszerű kikapcsolni olyan esetben, amikor egy nehezebb helyzetből csak nagy gázzal tudunk kijönni.

Kipörgésgátló kikapcsolása?

Az ASR kipörgésgátló rendszer (más néven Traction Control System – TCS) kikapcsolása célszerűvé válhat például havas úton, vagy ahol a kerék csúsztatásával mozgásba hozhatjuk az autót.

Miért világít a kipörgésgátló?

Ha indítás után égve marad az ASR lámpa, akkor vagy kikapcsolva maradt, vagy az ok lehet egy régi akkumulátor, más elektronikai hiba is, pl. vész üzemmód lett aktiválva.

A hiba megbízható és teljeskörű feltárását segítheti egy autódiagnosztikai műszerrel végzett hibakód kiolvasás is.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Ganzkertváros

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– porlasztócsúcs hiba hang Ganzkertváros
– vezérlőegység hiba Ganzkertváros
– ECU hiba
– lambdaszonda hiba kiszűrése Ganzkertváros
– Bosch motorvezérlő javítás
– holtponti jeladó hibajelenség Ganzkertváros
– 1.6 hdi turbó hiba
– kuplung lendkerék hiba
– eldugult benzinszűrő jelei Ganzkertváros
– diesel megnőtt a fogyasztás
– gyakori ABS hibák Ganzkertváros
– ESP/ASR hiba
– reggelre lemerül az akkumulátor Ganzkertváros
– gyújtótrafó hiba
– kanyarkövető fényszóró hiba Ganzkertváros
fojtószelep tisztítás után magas alapjárat Ganzkertváros
– hideg motornál is bekapcsol a ventilátorleállítás után megy a ventilátor
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– km óra előre pörgetés ellenőrzése
– honnan folyhat az olaj
– porlasztó tűzkarika hiba

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Ganzkertváros
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és historikus események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.

A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás Ganzkertváros
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Ganzkertváros

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Ganzkertváros

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Ganzkertváros környékén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Ganzkertváros

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Ganzkertváros területén?

Az autó általános állapotának szemrevételezése Ganzkertváros körzetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

A jármű ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Ganzkertváros

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők hosszabb távon szabják meg a kocsi működtetésének költségeit, de mindenképpen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés költsége Ganzkertváros

A jármű átnézésének összege attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az audit árát telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Ganzkertváros

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett elemzést kell adnunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, szakszervizben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Minden hiba detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

gépjármű állapotfelmérés Ganzkertváros

Milyen eszközöket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legféltettebb része, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan érdemes végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Próbamenettel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a jármű különböző komponensei felől
  • A jármű menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung állapota
autó felkészítése hosszú útra Ganzkertváros

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Ganzkertváros régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Ganzkertváros területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére