Computeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Hárshegy

Megosztás

Computeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Hárshegy

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Hárshegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használt autó állapotfelmérés Hárshegy

Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Hárshegy

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges adatokat. A kapott adatok analízisét computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Hárshegy
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott adatokat, aktuális és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha tűréshatáron kívüli eltérést detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is előhívható hibakódok formájában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz érzékelője révén jelzett adatok téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Hárshegy

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használt autó állapotfelmérés Hárshegy

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Hárshegy körzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Hárshegy

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Hárshegy körzetében?

A kocsi általános állapotának szemrevételezése Hárshegy régiójában

A kocsi külső átnézése: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Hárshegy

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai viszonyszám is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők több év távlatában határozzák meg a jármű fenntartásának ráfordítását, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó átvizsgálás díja Hárshegy

Az autó átvizsgálásának ára azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átnézés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Hárshegy

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, szakszervizben végrehajtott felmérés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Valamennyi hiba észlelhető a vásárlás helyén?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szakműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Hárshegy

Milyen műszereket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan javasolt megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk.

Tesztkörrel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a jármű különböző komponensei felől
  • A gépkocsi úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Hárshegy

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Hárshegy vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Hárshegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére