Computeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Kerepesdűlő

Megosztás

Computeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Kerepesdűlő

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kerepesdűlő területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és gépjármű állapotfelmérés Kerepesdűlő

Vállalkozásunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Autódiagnosztika hibakód törlés Kerepesdűlő
ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén elérjük a szükséges adatokat. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Kerepesdűlő
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést detektál a rendszer, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is feldolgozható hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Kerepesdűlő

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Kerepesdűlő

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó Kerepesdűlő régiójában. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kerepesdűlő

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Kerepesdűlő vonzáskörzetében?

A kocsi általános állapotának felmérése Kerepesdűlő környékén

A kocsi külső átnézése: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Kerepesdűlő

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők több év távlatában befolyásolják a gépjármű működtetésének költségeit, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használt kocsi átvizsgálás költsége Kerepesdűlő

Az autó átvizsgálásának összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az átvizsgálás árát telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Kerepesdűlő

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott autótól!

Mindegyik hiányosság észlelhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Kerepesdűlő

Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést mindenképpen ésszerű megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbamenettel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különféle komponensei felől
  • A jármű menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló kopása
autó állapotfelmérése Kerepesdűlő

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átnézésével Kerepesdűlő vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kerepesdűlő területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére