Computeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Törökkő

Megosztás

Computeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Törökkő

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Törökkő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Törökkő

Javítóbázisunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Törökkő

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– tápellátási hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Törökkő
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába tárolják a naplózott információkat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben nem tolerálható különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Törökkő

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Törökkő övezetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Törökkő

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Törökkő régiójában?

A gépjármű általános állapotának felmérése Törökkő övezetében

Autó ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik állapota.

A gépkocsi belső átnézése: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

használt autó állapotfelmérése Törökkő

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg a kocsi üzemeltetésének költségeit, de feltétlenül hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű átvizsgálás költsége Törökkő

Az adott gépjármű állapotfelmérésének összege attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az audit összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani.

használt autó átnézés Törökkő

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Minden hiányosság észlelhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk keletkeztek a kocsi használata alatt.

fékhatás vizsgálat Törökkő

Milyen műszereket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést feltétlenül ésszerű elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbakörrel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különböző komponensei felől
  • A jármű menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A kuplung státusza
autó ellenőrzése külföldi út előtt Törökkő

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével Törökkő övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Törökkő területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére