Fojtószelep állás érzékelő hiba jelei

Megosztás

A fojtószelep állás érzékelő hiba jelei leggyakrabban a teljesítmény hiánya gyorsításkor, a durva vagy lassú alapjárat, az autó lefullad, nem lehet felfelé váltani és a kigyullad a Check Engine lámpa.

A fojtószelep állás érzékelő (TPS) a jármű üzemanyag-szabályozó rendszerének része, és segít biztosítani, hogy a levegő és az üzemanyag megfelelő keveréke kerüljön a motorba. A TPS adja a legközvetlenebb jelzést az üzemanyag-befecskendező rendszer számára arról, hogy a motor milyen teljesítményigényt támaszt.

A TPS jelet a fedélzeti elektronika folyamatosan méri, és másodpercenként többször kombinálja más adatokkal, például a levegő hőmérsékletével, a motor fordulatszámával, a levegő tömegáramával és azzal, hogy milyen gyorsan változik a fojtószelep pozíciója. Az összegyűjtött adatok pontosan meghatározzák, hogy az adott pillanatban mennyi üzemanyagot kell befecskendezni a motorba.

Ha a fojtószelep helyzetérzékelő és más, kapcsolódó érzékelők megfelelően végzik a munkájukat, akkor autója egyenletesen és hatékonyan gyorsul, halad, ahogyan Ön elvárja, miközben optimális üzemanyag-takarékosságot biztosít.

A fojtószelep állás érzékelő többféleképpen is meghibásodhat, a legjobb esetben is megnőtt fogyasztást, rosszabb esetben pedig olyan teljesítménykorlátozásokat eredményez, amelyek biztonsági kockázatot jelenthetnek az Ön és a többi autós számára.

Fojtószelep hiba

Problémákat okozhat a sebességváltáskor vagy az alapgyújtás időzítésének beállításakor is. Ez az érzékelő fokozatosan vagy egyszerre is meghibásodhat. A legtöbb esetben a TPS meghibásodásának észlelésekor kigyullad a Check Engine (motorellenőrző lámpa) is. A legtöbb gyártó emellett szükségüzemmódot is biztosít, amely csökkentett teljesítményre kapcsol, ha hibát észlel. Ennek célja, hogy a járművezető legalább biztonságosan tudjon lejönni egy forgalmas útról (pl. autópályáról).

Ha a TPS elkezd bizonytalanul működni, meghibásodás tüneteit kezdi mutatni – akár csak részben is – azonnal ki kell cserélni. A TPS cseréje magában foglalja a vonatkozó hibakódok törlését, és szükség lehet az új TPS-modul szoftveres átprogramozására, hogy illeszkedjen a többi motorvezérlő szoftverhez. Mindezt a legjobb, ha egy profira bízza, aki diagnosztizálni tudja a megfelelő alkatrészt.

Fojtószelep állás érzékelő hiba jelei leggyakrabban

Íme néhány gyakori tünet, amely meghibásodott fojtószelep állás érzékelőre utal, és amelyekre oda kell figyelni.

Az autó nem gyorsul, nincs teljesítménye gyorsításkor, vagy magától gyorsul

Úgy érezheti, hogy az autó egyszerűen nem gyorsul úgy, ahogy kellene, és rángat vagy bizonytalanul halad gázadáskor. Előfordulhat, hogy egyenletesen gyorsul, de hiányzik belőle az erő. A másik oldalon előfordulhat, hogy az autó hirtelen felgyorsul olyankor is, ha nem nyomta meg a gázpedált. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, akkor jó eséllyel a fojtószelep állás érzékelővel van probléma.

Fojtószelep működése

Ilyenkor a TPS nem a megfelelő bemenetet adja, a fedélzeti számítógép nem tudja megfelelően irányítani a motort. Ha az autó menet közben gyorsul, az általában azt jelenti, hogy a fojtószelep belsejében lévő pillangószelep bezárult, és hirtelen felpattan, amikor a vezető megnyomja a gázpedált. Ez az autónak egy nem szándékos sebességkitörést ad, ami azért következik be, mert az érzékelő nem tudja érzékelni a fojtószelep zárt helyzetét.

Egyenetlen alapjárat, vagy leáll a motor

Ha az autónál motorhiba, lefulladás vagy nehézkes üresjárat tapasztalható, az szintén a TPS meghibásodására figyelmeztető jel lehet. Ne várjon ennek kivizsgáltatásával!

Ha az alapjárat nincs meg, az azt jelentheti, hogy a számítógép nem tudja azonosítani a fojtószelep helyzetét. A TPS is küldhet rossz bemenetet, ami a végén bármikor leállíthatja a motort.

Az autó nem tud felgyorsulni

Megesik, hogy az autó felgyorsul, de nem lépi túl a viszonylag alacsony fordulatszámot, vagy nem kapcsol felfelé. Ez a TPS egy másik meghibásodási módja, ami azt jelzi, hogy tévesen korlátozza a gázpedál által kért teljesítményt. Előfordulhat, hogy az autó felgyorsul ugyan, de nem lépi túl a 20-30 km/h sebességet. Ez a tünet gyakran jár együtt a teljesítményvesztéses jelenséggel.

A Check Engine (motorellenőrző lámpa) kigyullad

A Check Engine Light (motorellenőrző lámpa) sokféle hibára utalhat, de akkor is kigyulladhat, ha a fejtószelep helyzetérzékelővel vannak problémák. Ez azonban nem törvényszerű, ezért ne várja meg, hogy a Check Engine lámpa kigyulladjon a műszerfalon, mielőtt a fenti tünetek bármelyikét kivizsgáltatná. Ellenőriztesse járművét a hibakódok szempontjából, hogy megállapítsa a probléma forrását.

cseck engine lámpa világít

A fojtószelep pozícióérzékelő kulcsfontosságú ahhoz, hogy járművéből minden vezetési helyzetben a kívánt teljesítményt és alacsony üzemanyag-fogyasztást érje el. Amint a fent felsorolt tünetekből világosan kiderül, ennek az alkatrésznek a meghibásodása súlyos biztonsági következményekkel jár, ezért azonnal ellenőriztetni kell egy szakképzett diagnosztikai szakemberrel.

Gyakori kérdések a fojtószelep állás érzékelő kapcsán

Mi történik, ha a fojtószelep állás érzékelő meghibásodik?

Ha a TPS meghibásodik, akkor az autó gázkarja nem működik megfelelően. Zárva marad, vagy nem záródik megfelelően, ami súlyos probléma. Ha a gázkar nyitott állásban ragad, mint a járműve túl sok levegőt kap, és ez magas vagy ingadozó üresjáratot okoz.

Vezethetek hibás fojtószelep állás érzékelővel?

Hibás fojtószelep állás érzékelővel nem biztonságos vezetni. Az autó vezetése ilyen állapotban veszélyes lehet, mert előfordulhat, hogy az autó nem gyorsul megfelelően, vagy hirtelen gyorsulhat anélkül, hogy a vezető megnyomná a gázpedált.

Hogy lehet nullázni a fojtószelep állás érzékelőt?

A legegyszerűbben úgy resetelheti a fojtószelep állás érzékelőt, ha legfeljebb 5 percre leválasztja a negatív sarut az akkumulátorról, vagy ha kiveszi a motorvezérlő modul biztosítékát.

Tisztítható a TPS érzékelő?

Magát a fojtószelep testet karburátorfolyadék és egy tiszta rongy segítségével lehet megtisztítani az iszap eltávolítása érdekében. Ekkor a fojtószelep állás érzékelőt nem szabad megtisztítani a vezeték sérülésének lehetősége miatt.

A hibás TPS hibakódot küld?

A hibás fojtószelep állás érzékelő hibakódot küldhet a fedélzeti számítógépre, ha nem mérhető feszültség, vagy ingadozó az értéke, és világíthat a motorellenőrző lámpa is.

A fojtószelep állás érzékelő csere után nullázni kell a számítógépet?

Miután kicserélte a fojtószelep helyzetjelzőt a motorjelző lámpa kigyulladása után, és van függőben lévő hibakód, a kód eltűnik az érzékelő cseréjét követően. Ha a kód állandó kód volt, akkor az ECM (számítógép) hard resetre szorul. A motorellenőrző lámpa kialszik, és törlődik az összes kód a tanulási ciklusba lépést követően.

Hol található a fojtószelep állás érzékelő?

A fojtószelep pozícióérzékelő (TPS) olyan érzékelő, amelyet a motor légbeömlőjének ellenőrzésére használnak. Az érzékelő általában a pillangótengelyen helyezkedik el, így képes közvetlenül a fojtószelep helyzetét figyelni.

Melyek a szennyezett fojtószelep test jelei?

Ha a fojtószeleptest bekoszolódik, az közvetlen hatással van a motor egyenletes működésére. A problémára utaló jelek közé tartozik az ingadozó alapjárat, a szaggatott vagy nagyon lassú gyorsulás, a megnövekedett üzemanyag-fogyasztás és az autó lefulladása. Fojtószelep tisztító termék használatával a szennyeződések és törmelék lerakódások könnyen eltávolíthatók.

Hogyan lehet tesztelni a fojtószelep-helyzetérzékelőt?

Keresse meg a fojtószelep testet.
Kövesse az üzemanyag-vezetéket a motorblokk fölé szerelt házig.
Határozza meg a TPS táp-, föld- és jelzővezetékeit.
Ellenőrizze a referenciafeszültséget.
Ellenőrizze a jelfeszültséget.

A fojtószelep hiba előfordul az alábbi típusoknál, így az alábbi megkeresések talán gyakoribbak:

  • Diesel fojtószelep hiba jelei
  • Skoda Fabia fojtószelep hiba
  • Ford Focus fojtószelep hiba
  • Mitsubishi Colt fojtószelep hiba
  • Golf 4 fojtószelep hiba
  • Opel fojtószelep hiba
  • Kia Ceed fojtószelep hiba
error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére